Øg din livskvalitet

Sund mave & tarm

hjælp til at håndtere mave- og fordøjelsesproblemer

Oppustet, træg mave, forstoppelse, diarré, mavesmerter, irritabel tarm og andre knap så flatterende begreber fylder alt for meget i alt for mange menneskers liv.

Få styr på din mave og få det godt!

Er du en af dem, der dagligt eller flere gange om ugen er belastet af nogle af de ovenstående problemer? Så kan jeg hjælpe dig. 
Jeg kan spare dig for at famle i blinde og prøve alverdens “gode” råd af, blot for at finde ud af, at det heller ikke var løsningen på dine maveproblemer. 

Jeg har nørdet i mave / tarm /fordøjelse i mange år og brugt mine uddannelser og erfaringer indenfor kost, yoga og mindfulness til at skabe et forløb, som kan hjælpe dig til vedvarende bedring. Det handler ikke om et quick fix, men om at komme til bunds og arbejde med årsagerne til dine udfordringer.

Du bliver tunet ind på din krop og hjulpet til at lytte til, forstå og håndtere dens signaler

– herunder blandt andet forstå, hvad der har betydning for at netop din fordøjelse fungerer. Med udgangspunkt i din fordøjelse får du værktøjer til at skabe fysisk og mental sundhed, så du vil opleve fornyet overskud og glæde.

Personligt forløb

Et forløb der tager 100% udgangspunkt i dig. Du får masser af støtte og teknikkerne tilpasses løbenede, så din proces optimeres

Online forløb

Et 8 ugers forløb med bl.a. coaching-sessioner, mindfulness øvelser, yoga, meditation og støtte til at skabe en sund fordøjelse og ro i maven

Fysisk workshop

En dag i mavens tegn, hvor du får masser af viden og prøver konkrete øvelser og værktøjer, du kan implementere i hverdagen efterfølgende

Hvis du:

Så ved jeg præcis, hvordan du har det...

Du har måske hørt at tarmen indimellem bliver kaldt den 2. hjerne. Det skyldes bl.a. at forskerne de senere år fundet ud af, hvor stor en rolle nervesystemet i tarmen har for vores generelle sundhed og velvære.

Tarm & hjerne - en stærk forbindelse

Tarmen har sit eget nervesystem – det enteriske nervesystem – som er en del af centralnervesystemet. Det styrer vores fordøjelse ved i samarbejde med vagusnerven at sende impulser fra tarmen til hjernen og fordøjelsesorganerne. Vagusnerven løber fra kraniet ned gennem overkroppen og dens nervetråde har forbindelse til både vores hjerte, lunger og fordøjelsesorganerne.

Så der er altså tale om en “tosporet vej”, hvor beskeder og impulser bliver sendt frem og tilbage. Så ligesom vores fordøjelse har betydning for, hvordan vores hjerne fungerer, har vores hjerne (og tanker) også stor indvirkning på fordøjelsen. For mange forhindringer på vejen, kan give store udfordringer og påvirke vores sundhed negativt. 

Derfor er det også virkelig vigtigt og effektfult at arbejde med både kroppen, hovedet og nervesystemet, når vi vil skabe en sund fordøjelse. Netop derfor har yoga og mindfulness så stor en effekt, da det er en livsstil med fokus på både bevægelse (i muskler, bindevæv, led), kost, hoved, tanker og nervesystem. 

Yoga

Yoga består af rigtig mange elementer, som har en styrkende og helende indvirkning på vores fordøjelse. Det er bearbejdning og stræk af muskler, bindevæv og led, vejrtrækningsøvelser, beroligelse af nervesystemet og meditation. Altsammen noget, som også kan hjælpe med at slippe eventuelle traumer. 

Mindfulness

Der er en stærk forbindelse mellem hjerne og tarm. Et faktum som forskere er begyndt at undersøge mere og mere. Derfor kan vores mentale tilstand også have betydning for, hvordan vores mave har det. Mindfulness bidrager med værktøjer til at styre sine tanker, arbejde med bevidstheden og i det hele taget optimere sit mindset, til stor gavn for fordøjelsen. 

 

Kost

Vores maver er vidt forskellige. De fødevarer som, jeg reagerer på er, er ikke nødvendigvis det samme, som det du reagerer på. Jeg tager udgangspunkt i nogle overordnede råd, som alle kan have stor gavn af, men ellers handler det om, at processen med yoga og mindfulness gør dig bedre til at mærke efter og agere ud fra, hvad din krop fortæller dig.

Ved et 1:1 maveforløb får du 100% fokus på dine udfordinger. Du modtager skræddersyet vejledning, som løbende tilpasses i forhold til din krops reaktioner.

Personligt forløb med mavefokus

Der er ofte flere årsager til fordøjelsesproblemer og for mange mennesker er det udfordringer, de har bøvlet med længe. Måske er det stille og roligt blevet værre, og der er stødt flere symptomer til. Derfor er det også sjældent én enkelt ting, der kan komme mave- og fordøjelsesproblemerne til livs. 

Mit formål er at finde ind til de grundlæggende årsager og “behandle” roden af problemet fra flere vinkler. I et personligt maveforløb kombinerer jeg yoga, mindfulness coaching, massageteknikker, kostvejledning og traumeøvelser for at få de bedste resultater. Erfaringen viser at den holistiske tilgang, hvor vi arbejder både fysisk og mentalt, er yderst effektiv. 

Processen vil kræve en indsats fra dig. Det handler ikke om, at du skal lære at dyrke yoga 1 time eller mere hver dag. Det handler om, at lave en skræddersyet plan, som er overskuelig og tilpasset din hverdag og dine udfordringer, og som samtidig føles så godt, at øvelserne bliver svære at undvære.  

fordelene ved et 1:1 maveforløb

Et personligt forløb er for dig, der søger dybdegående og vedvarende forbedringer ved at arbejde med både kropslige og mentale blokeringer.

DU får hælp til at finde ro og balance og lærer en masse værktøjer til at understøtte kroppens naturlige helingsprocesser

Udover at de fysiske stræk, vejrtrækningsøvelser og massage, har til formål at påvirke muskler, bindevæv og organer er formålet med samtlige teknikker, jeg bruger, at påvirke dit mindset og dine tanker, så du kan reducere stress og skabe ro og balance i dit nervesystem. Når der skrues ned for nervesystemets 'kamp/flugt-reaktioner' igangsættes kroppens naturlige helbredelsesevne og fordøjelsen fremmes.

DU guides til at slippe dybtliggende mønstre og spændinger

Mange fordøjelsesproblemer kan være forbundet med tidligere traumer, ubehagelige oplevelser og medfølgende tankemønstre og stress. Ofte er vi slet ikke bevidste om det, der grundlæggende tynger os. Gennem mindfulness, vejrtræknings- og traumeforløsende øvelser kan jeg hjælpe dig med at erkende og frigøre dybtliggende spændinger og mønstre, som kan have siddet i kroppen i mange år. Herved bearbejdes og slippes gamle mønstre, så der kan skabes et nyt stærkt fundament, der understøtter din fordøjelse.

Du får masser af personlig støtte og teknikker og øvelser tilpasses løbende, så din proces optimeres

Gennem hele forløbet giver jeg dig støtte og vejledning. Jeg følger dig tæt og justerer din plan efter behov, så du hele tiden bevæger dig mod dine mål. Jeg giver dig værktøjer og øvelser at arbejde med, så du i høj grad kan være med til at påvirke dine fremskridt og mærke markante forbedringer. Samtidig lærer du at mærke egne grænser og kroppens signaler - så du kan reagere på dem i tide.

Hanne er en meget behagelig og absolut kompetent underviser - hun guider os igennem på en blid facon. Jeg er meget tryg og tilfreds og min krop nyder opmærksomheden. Tak for yoga og Hanne!

hvad nu hvis...

Du får grundig instruktion og vejledning både i forbindelse med yoga og mindfulness, så du kan føle dig tryg i øvelserne. Medmindre du har store fysiske skader eller begrænsninger, kan alle være med og øvelserne kan tilpasses og udføres, selv hvis man har nogle begrænsninger. Du er altid velkommen til at spørge mig, hvis du er i tvivl. 

Ja! Hvilket udgangspunkt man starter fra er jo helt individuelt. Så længe du kan bevæge din krop, kan du klare øvelserne. Du laver dem præcis dertil, hvor din krop vil være med til og udvikler dig derfra. Når det handler om mave og fordøjelse, er der iøvrigt stort fokus på afspændende stræk og øvelser, der beroliger nervesystemet. Derfor vil du nok blive overrasket over, hvor behagelige mange øvelser også vil føles. 

Det tager tid at indarbejde nye vaner. Jeg prøver dog, at gøre mine værktøjer så anvendelige i en travl dag som muligt, og især i mine 1:1 sessioner sørger vi for at tilpasse dine øvelser, så du kan overskue dem.  

I en proces hvor du arbejder både mentalt og fysisk, er der perioder, hvor det går rigtig godt og perioder, hvor du måske føler, du taber motivationen lidt. Det er HELT naturligt. I de situationer er jeg her for at støtte dig, og det er også en af grundende til, at mit online forløb løber over 8 uger, og at jeg også oftest arbejder med mine 1:1 klienter i en længere periode. Det er også altid muligt at vende tilbage for en session, der kan give støtte og sparring. 

Fokus for mine forløb er, at arbejde os ind til kernen af dine udfordringer, således at du én gang for alle kan lære at håndtere eller slippe dine maveproblemer helt. Derfor er der, hvis du er med på at gøre en indsats, rigtig gode chancer for, at du vil få virkelig stor glæde af  din investering og at resultaterne vil vare ved. 

Ved at indgå i et af mine forløb, får du netop støtte og værktøjer til at bearbejder de følelser, der måtte opstå. Det vil sige, at du kan føle dig tryg i at arbejde med, erkende og slippe traumerne, og komme videre til et lettere og mere balanceret liv. 

Bekymringer om det nye og uvante er helt naturligt, men det ligger mig meget på sinde at gøre processen så tryg som muligt

Tid til at give slip

Jeg har fuld forståelse for, at der kan opstå tvivl og usikkerhed, når man overvejer at begive sig ud på en ny forandrende rejse. Derfor er du også altid velkommen til at kontakte mig og få en snak, så du kan blive klogere på, om min tilgang er noget for dig. 

Effektive indsatser

At gøre yoga og mindfulness til en del af din daglige rutine kan gøre underværker for din mave og fordøjelse - og dermed din generelle sundhed og velvære 🌿. Det er der flere grunde til.