Glutenfri æblekage

Efterår er æbletid! -og dertil hører selvfølgelig en glutenfri æblekage. Denne er tilmed nem at bage. 

Jeg elsker danske æbler i kombination med kanel og bruger det på mange forskellige måder. Bl.a. som topping på morgengrøden, men en glutenfri æblekage med kanel er helt klart også en favorit.

Nedenfor finder du opskriften på en nem variant lavet som en krydderkage med æblelåg og æbler blandet i dejen. (Husk at det er sundest at bruge ægte kanel og ikke kassiakanel).

ingredienser

Passer til en ca. 24 cm springform.

120 g rørsukker
3 æg
100 g valnødder
1½ tsk bagepulver
70 g hirsemel (kan erstattes med hvedemel, hvis kagen ikke skal skal være glutenfri)
2 tsk vanillesukker
1/2 tsk kanel
¾ dl olivenolie
500 g skrællede æbler, svarer til ca. 6 æbler

Drys:
3 tsk sukker og 1 tsk kanel rørt sammen

Fremgangsmåde

Pisk sukker og æg til en luftig masse. Blend valnødderne fint og bland dem med de øvrige tørre ingredienser. Rør olien i æggemassen og tilsæt melet lidt ad gangen, mens der røres. Skær de skrællede æbler i skiver. Skær ca. 1/3 af æblerne i lidt mindre stykker og vend i dejen. Smør en springform med smør eller olie og fordel dejen heri. Læg resten af æblerne ud over kagen og tryk dem let ned i dejen. Drys med sukker/kanelblandingen og bag kagen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Server evt. kagen med lidt flødeskum, cremefraiche eller yoghurt rørt med vanillesukker og en anelse sukker.

Måske er du også interesseret i