Glutenfri Morgengrød

Denne glutenfri grød giver en sund og mættende start på dagen med en masse sunde kostfibre til at støtte din fordøjelse

glutenfri grød, som er baseret på hel boghvede, glutenfri havregryn og quinoaflager. Den hele boghvede koger ikke helt ud og det giver grøden lidt “bid”. Meget lækkert!

Grøden er krydret med kakao, kokos og vanillesukker og toppet med appelsin. Men du kan toppe med præcis de frugter og bær, du kan lide og har hjemme. Det kan kun anbefales at prøve… Se opskriften nedenfor. 

ingredienser

Grød til 2 personer

1/2 del hel boghvede
1 dl glutenfri havregryn
1/2 dl quionoaflager
2 spsk kokosmel
2 tsk raw cacao
1/2 tsk vanillesukker
1/2 tsk havsalt
4 dl vand
2 dl sødmælk ell kokosmælk

Topping:
Frugt og bær
Evt. en klat peanut- eller cashewbutter

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog. Lad det koge for svag varme i 5-7 minutter. Rør jævnligt i grøden, så den ikke brænder på. Servér grøden med lidt frisk frugt eller bær og evt. et drys rørsukker eller et dryp ahornsirup. Det kan også smage dejligt at hælde lidt ekstra mælke eller kokosmælk over grøden ved servering. 

Måske er du også interesseret i