Denne blanding giver et fornuftig indhold af både kulhydrater og protein fra hirse og quinoa samt de sunde omega 3 fedtsyrer fra frøene. Fibrene i frøene er også gode for fordøjelsen og kokosmelet tilfører udover lidt fedt også smag til grøden. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken frugt man topper grøden med.
Opskriften er til 1 portion, men du kan sagtens lave mere og gemme nogle dage i en lufttæt beholder i køleskabet.
1/2 dl hirseflager
1/2 dl quinoaflager
1 spsk kokosmel
1 spsk hørfrø
2 tsk chiafrø
1/2 tsk vanillesukker
1/4 tsk havsalt
1 dl mælk (vælg selv den slags du bedst kan lide; komælk, kokosmælk, rismælk, soyamælk eller andet)
1 dl vand
Rør alle ingredienserne sammen i en skål og stil den tildækket i køleskabet natten over. Rør rundt inden servering og tilsæt evt. frisk frugt.
Hvis man bliver vild med grøden, kan man jo med fordel lave en stor blanding af de tørre ingredienser, så man blot skal tage ca. 1 dl pr. portin grød, man vil lave, og hælde de flydende ingredienser over.
Obs: