Glutenfri müsli masser af kerner

En hjemmelavet glutenfri müsli som er lynhurtig at lave og smager meget bedre end mange af dem, man køber. Den indeholder masser af kerner samt hirse og boghvede.

Denne glutenfri müsli bliver dejlig knasende og sprød på grund af de mange kerner, præcis som jeg bedst kan lide den.

Ingredienserne nedenfor kan sagtens erstattes med noget andet, hvis du ikke lige har det hele i skabene. Tag det som inspiration til at lave din egen müsli med præcis de ingredienser, du godt kan lide. 

ingredienser

100 g hel boghvede
100 g boghvedeflager
100 g hel hirse
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
50 g valnødder
50 g hasselnødder
ca. 1/2 dl ahornsirup
50 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde

Skyl den hele hirse og boghvede godt med vand og lad den dryppe af i en si. Det gøres for at undgå hirsens bitterstoffer og rester af et farvestof fra boghvedens skal, som nogle mennesker kan være allergiske overfor. Hak græskarkerner og nødder i mindre stykker og bland dem sammen med boghvedeflager og den afdryppede hirse og boghvede. Bred blandingen ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Fordel siruppen ud over müslien og bland lidt rundt inden pladen sættes i ovnen i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. Hak tranebær i lidt mindre stykker. Lad müslien køle af inden tranebærrene blandes i og müslien hældes i en lufttæt beholder.
Så har man en dejlig sund ingrediens til morgenmaden i et stykke tid.

Måske er du også interesseret i