Glutenfri grød med hirse, quinoa & chia

Denne glutenfri grød er en sund og smagfuld variant af morgengrød, hvor grundingredienserne er hirse og quinoa.

Størstedelen af den hirse, jeg bruger i grøden, er hel hirse. Fiberindholdet i hel hirse er højere end i hirseflager, og derudover når den ikke at koge helt ud under tilberedningen, og det giver grøden et dejligt “bid”.

Jeg tilsætter også chiafrø, for at få ekstra kostfibre til at understøtte fordøjelsen – samt knuste fennikelfrø og tørrede tranebær, fordi det giver en dejlig smag og lidt sødme til grøden. Jeg laver en stor blanding af de forskellige ingredienser, som jeg gemmer i et glas, så det altid er nemt at lave en portion grød.

Opskriften på min grødblanding giver 11 portioner færdig grød. Det er nemlig lige den mængde, der kan være i mit opbevaringsglas. Jeg bruger følgende:

ingredienser

4 dl hel hirse
2 dl hirseflager
4 dl quinoaflager
1 dl chiafrø
2 tsk fennikelfrø
100 g tørrede tranebær

Til én portion grød bruger jeg:
1 dl af ovenstående grødblanding
4 dl vand (erstat evt. 1-2 dl med mælk eller plantemælk)
lidt havsalt

 

Fremgangsmåde

Skyl den hele hirse godt, så bitterstofferne fjernes, hæld vandet fra og lad hirsen tørre. Knus fennikelfrøene i en morter. Bland alle ingredienserne sammen og opbevar dem i et glas med låg.

TILBEREDNING AF GRØD:
Hæld ingredienserne i en gryde og bring det i kog under jævnlig omrøring. Lad grøden koge i 5-10 minutter til væsken er optaget og grøden har en passende konsistens. Hæld grøden over i en tallerken/morgenmadsskål og lad den hvile 5 minutter, inden den serveres. Drys evt. med lidt frisk frugt, tørrede bananstykker eller hakkede mandler/nødder. Det smager også dejligt med en anelse ahornsirup hældt ud over grøden.

Måske er du også interesseret i