Du kan selvføgelig sagtens erstatte med kyllingekød eller lave dem vegetariske, hvis du ønsker det.
Jeg lavede forårsrullerne i rispapir, rullede dem inden servering og serverede dem lune. Man kan også vælge at lave fyldet og servere rispapiret ved siden af, så forårsrullerne kan laves ved bordet. Hvis man vil spise dem sprøde, kan de pensles med olie og stilles i ovnen i et kvarters tid. Forårsrullerne kan sagtens spises kolde, så eventuelle rester gør sig fint til madpakken.
Det kommer sig ikke så nøje, hvilke grøntsager og mængder man bruger, men de kombinationer, du kan se nedenfor, var i hvert fald vellykkede.
Forårsruller med hønsekød og grønt – ca. 8 stk:
150 g hønsekød
100 g gulerødder (skrællet vægt)
50 g fennikel
1 stængel bladselleri
75 g sukkerærter
2 blade spidskål
1 lille håndfuld friske koriander
1 lille frisk mynte
2 spsk sød chilisauce
1 spsk tamarisauce eller glutenfri soya
havsalt
lidt kokosolie til stegning
rispapir
Forårsruller med oksekød og grønt – ca. 14 stk:
500 g oksekød
150 g gulerødder (skrællet vægt)
1 squash
2 stængler bladselleri
1-2 røde snackpeber
2 blade spidskål
den grønne del af et bundt forårsløg
4 tsk rød karrypasta (hold øje med ingredienserne da nogle kan indeholde gluten)
1 spsk tamarisauce eller glutenfri soya
havsalt
lidt kokosolie til stegning
rispapir
Hak alle grøntsagerne fint og skær hønsekødet i mindre stykker. Svits det hele på en pande i lidt kokosolie i ca. 5. min. (Hvis man bruger fersk kyllingekød, er det en god idé at smide det på panden lidt før grøntsagerne, så det kan blive gennemstegt). Bland chilisauce i og smag til med tamari- eller soyasauce og salt. Hak til sidst koriander og mynte fint og bland sammen med fyldet, efter det er taget af blusset.
Kog lidt vand og hæld i bunden af et ildfast fad. Læg rispapiret ned i vandet i ca. 10 sekunder, til det er blevet blødt. Bred det ud på bordet, et skærebræt eller en tallerken og læg 2 store skefulde fyld midt på rispapiret. Rul rispapiret stramt om fyldet – husk at folde enderne ind, inden rullen lukkes helt. Servér med sød chilisauce og tamari/soya.
Hak alle grøntsagerne fint. Brun kødet på panden i karrypastaen og lidt kokosolie. Når kødet er brunet, blandes grøntsagerne i og det steges i ca. 5 min. Smag til med tamari- eller soyasauce og salt og tag fyldet af blusset.
Kog lidt vand og hæld i bunden af et ildfast fad – bland evt. en smule koldt vand i også, så du ikke brænder fingrene. Læg rispapiret ned i vandet i ca. 10 sekunder, til det er blevet blødt. Bred det ud på bordet, et skærebræt eller en tallerken og læg 2 store skefulde fyld midt på rispapiret. Rul rispapiret stramt om fyldet – husk at folde enderne ind, inden rullen lukkes helt. Servér med sød chilisauce og tamari/soya.