Sunde grøntsagsrösti

Med opskriften på disse sunde grøntsagsrösti kan du få en masse grøntsager på aftensbordet på en lækker og smagfuld måde

Kartoflerne har fået selskab af en både squash og gulerødder så der er tale om en ekstra sund og nærende rösti variant. De kan bruges både som tilbehør til aftensmaden, som morgenmad, til brunch eller kolde på madpakken.

De sunde grøntsagsrösti er ret nemme at lave. Grøntsagerne skal selvfølgelig lige skrælles og rives, men det er der jo ikke noget svært i…. der skal bare sættes lidt tid af til det. Hvis man er så heldig at have en foodprocesser eller lignende med et råkostjern, er det jo klaret i et snuptag. Lav f.eks. en ekstra stor portion, så der er til at fryse nogle af dem ned. Så er der nemt og sundt tilbehør klar til en dag, hvor madlavningen skal gå lidt stærkt.

ingredienser

Opskriften giver ca. 10 rösti (8 cm i diameter og 1 cm tykke):

225 g gulerødder (skrællet vægt)
1 squash
400 g kartofler (skrællet vægt)
1 løg
en håndfuld bredbladet persille (svarer til ca. 2 spsk, når det er hakket fint)
2 æg
1 dl quinoamel (kan erstattes med hvede- spelt eller anden meltype, hvis de ikke behøver være glutenfri)
1 1/2 tsk havsalt
friskkværnet peber
kokosolie eller smør og olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Skræl gulerødder og kartofler. Riv grøntsagerne på et råkostjern. Læg de revne gulerødder, squash og kartofler på midten af et viskestykke, vikl det omkring grøntsagerne og vrid så meget væde som muligt ud af dem. Det er vigtigt at bruge et klæde, da det ikke er muligt at presse tilstrækkeligt meget væske ud i hænderne alene. Pisk æggene sammen, bland salt, peber og finthakket bredbladet persille i og rør det herefter sammen med grøntsagerne. Riv løget ned i blandingen og tilsæt til sidst melet.
Smelt lidt kokosolie på panden og saml kugler af grøntsagsblandingen med hænderne og tryk dem ud på panden, så den bliver ca. 1 cm tyk og 8 cm i diameter. Steg dem i ca. 3 minutter på hver side og bag dem herefter videre i ovnen ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter.
Hvis jeg skal fryse rösti’ene ned, vil jeg nøjes med at stege dem, lade dem køle af og derefter fryse dem ned. Når de så skal bruges vil lægge dem i ovnen direkte fra fryseren og varme dem i 30-35 min.

Måske er du også interesseret i