Linsebøffer

Disse glutenfri linsebøffer er et smagfuldt og sundt indslag til de kødfri dage. De indeholder både masser af grøntsager og proteiner – og ja, så er de selvfølgelig plantebaserede.

De smager super dejligt både for sig selv, men også f.eks. i en vegetarburger. Det er vel egentlig kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan de kan bruges.

Med linsebøfferne får du både masser af vitaminer,  mineraler og proteiner, men de er også fuld af sunde kostfibre, som giver din fordøjelse noget godt at arbejde med. Hvis din mave er sart, er det dog vigtigt, at du sætter linserne i blød i 12-24 timer (også selvom der står, de ikke skal sættes i blød), kasserer vandet og koger dem godt (gerne lidt længere end normalt), da de så vil være blidere ved fordøjelsen. 

ingredienser

Opskriften giver ca. 10 linsebøffer:

2 dl grønne linser
300 g gulerødder
150 g broccoli
200 g spidskål
1 dl sesamfrø
1 dl hirseflager
en håndfuld af toppen fra forårsløg
bredbladet persille
ca. 1 spsk friskhakket timian
1 tsk havsalt
2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Kog linserne i 30-40 minutter til de er møre og hæld vandet fra. Skræl imens gulerødder og rengør broccoli og spidskål. Riv grøntsagerne fint og pres så meget saft ud af dem som muligt. Det er nemmest, når man bruger et klæde. Alternativt kan man bruge en juicepresser. Så får man alt saften ud af grøntsagerne og kan få gavn af den også. (Jeg blandede saften med lidt æble og appelsinjuice og fik dermed en drik, der både smagte dejligt og var sprængfyldt med vitaminer). Hak forårsløg og bredbladet persille fint og bland herefter alle ingredienser sammen i en skål. Form massen til bøffer og steg dem på panden i lidt olivenolie og smør til de er gyldne på begge sider. De kan også brunes på banden og steges færdige i ovnen. Servér med en salat eller i en vegetarburger. Linsebøfferne kan også bruges på madpakken.

Måske er du også interesseret i