Jeg bagte laksen i ovnen med en yoghurtmarinade over, som holder kødet saftigt og giver en dejlig frisk smag. Jeg serverede med en grøn salat samt en quinoasalat med pomelo og avocado. Jeg elsker at bruge polemo, når de er at finde i supermarkederne – som regel i det sene efterår og vinter. De er super sunde og smager dejligt, så det er med at bruge dem flittigt. Og de passer rigtig fint til fisk.
Både laks og salat er nemt at tilberede og salaten kan sagtens laves i god tid. Skulle man være så heldig, at der er lidt rester efter middagen, kan det snildt bruges til madpakken. Det smager nemlig også dejligt koldt.
Til 4-5 personer:
Laks med yoghurtmarinade:
Ca. 7-800 g laksefilet
1 1/2 dl yoghurt naturel (evt. laktosefri)
40 g revet ost
ca. 4 spsk finthakket forårsløg, den grønne del
2 spsk citronsaft
salt & peber
Quinoasalat med avocado og pomelo
2 1/2 dl quinoa
5 dl vand
40 g pinjekerner
Kødet fra en 1/2 pomelo
1 avocado
Ca. 4 spsk hakket frisk mynte
Ca. 6 spsk hakket bredbladet persille
Dressing
3 spsk citronsaft
5 spsk olivenolie
Havsalt & peber
Læg laksen i et ildfast fad. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og fordel det hen over laksen. Bag den i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Skyl den hele quinoa grundigt, hæld den i en gryde sammen med vandet og kog det i ca. 20 minutter. Hæld det over i et fad eller en skål og lad det afkøle. Dette kan sagtens gøres nogle timer inden retten skal serveres eller evt. dagen inden. Rist pinjekernerne i lidt salt på en pande til de er gyldne. Pil kødet fra pomeloen i mindre stykker og skær avocadoen i tern. Hak krydderurterne. Bland alle ingredienser sammen med den afkølede quinoa, inden dressingen røres sammen og hældes over.
Servér sammen med laksen og evt. en grøn salat.