Æblekrydderkage - Vayuna
Menu
Kager

Æblekrydderkage

Aeblekage1

Efterår er æbletid! Butikkerne bugner af friske danske æbler og måske er nogle af jer også så heldige at kunne hente nogle ude i haven. Så heldig er jeg ikke, men så er det godt, man kan finde lækre økologiske æbler både i supermarkederne og langs landevejene. Jeg elsker danske æbler i kombination med kanel og bruger det på mange forskellige måder. Jeg kan bl.a. finde på at bruge det som topping på morgengrøden, men en æble/kanelkage er helt klart også en favorit. Derfor forsøgte jeg mig med en glutenfri variant for nylig og lavede den som en krydderkage med æblelåg samt æbler blandet i dejen.
Kanel har det sidste års tid været omdiskuteret størrelse – faktisk siden medierne bragte fokus på, at de danske kanelsnegle skulle forbydes. Det gjorde de i forbindelse med en EU-forordning som fastsatte grænseværdier for, hvor meget kumarin – et aromastof der findes i kanel -, der må være i de fødevarer, vi køber. Det gik dog ikke helt så galt. Men årsagen til diskussionen og indførelsen af grænseværdier for kumarin skyldes, at det kan skade vores lever. Hvis man sjældent spiser kanel, er der nok ikke det store at være nervøs for, men vil man minimere indtaget af kumarin, kan man sørge for altid at købe ægte kanel. Der findes nemlig to typer kanel; kassiakanel og ægte kanel (også kaldet ceylon-kanel) og indholdet af kumarin er langt højest i kassiakanel, som desværre oftest er den type kanel, der bruges i færdigproducerede varer. Tilgengæld er indholdet i ægte kanel lavt og i moderate mængder anses kumarin ikke for skadeligt. Jeg køber som regel Urtekrams ægte kanel, som efterhånden kan købes i mange supermarkeder.
Du kan se den nemme opskrift på æblekrydderkage nedenfor. Jeg har tilføjet lidt ekstra æbler i opskriften i forhold til, hvad der var i den kage, jeg tog billeder af. Det synes jeg godt, den kan bære.

Aeblekage2

120 g rørsukker
3 æg
100 g valnødder
1½ tsk bagepulver
70 g hirsemel (kan erstattes med hvedemel, hvis kagen ikke skal skal være glutenfri)
2 tsk vanillesukker
1/2 tsk kanel
¾ dl olivenolie
500 g skrællede æbler, svarer til ca. 6 æbler

Drys:
3 tsk sukker og 1 tsk kanel rørt sammen

Pisk sukker og æg til en luftig masse. Blende valnødderne fint og bland dem med de øvrige tørre ingredienser. Rør olien i æggemassen og tilsæt melet lidt ad gangen, mens der røres. Skær de skrællede æbler i skiver. Skær ca. 1/3 af æblerne i lidt mindre stykker og vend i dejen. Smør en springform med smør eller olie og fordel dejen heri. Læg resten af æblerne ud over kagen og tryk dem let ned i dejen. Drys med sukker/kanelblandingen og bag kagen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Server evt. kagen med lidt flødeskum, cremefraiche eller yoghurt rørt med vanillesukker og en anelse sukker.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?