Æbleskiver, gluten- og laktosefri - Vayuna
Menu
Desserter

Æbleskiver, gluten- og laktosefri

Om nogle få dage tager vi hul på julemåneden og det er første gang, jeg ikke kan spise de “normale” æbleskiver med kærnemælk og hvedemel. Så jeg har eksperimenteret lidt og er kommet frem til en opskrift, som jeg faktisk synes, gav nogle rigtig lækre æbleskiver. Næste gang bager jeg en ekstra portion og smider i fryseren, så jeg hurtigt kan have lune æbleskiver klar i hele december. De kan nemlig lunes i ovnen direkte fra fryseren og smager stadig dejligt.

Til ca. 20 glutenfri og laktosefri æbleskiver skal du bruge:

1 dl (laktosefri) yoghurt
1 dl (laktosefri) mælk
2 æg
90 g quinoamel
30 g rismel
¼ tsk natron
½ tsk kardemomme
1 spsk økologisk rørsukker
1 drys havsalt
revet skal af en halv økologisk citron
2 spsk olivenolie
kokosolie til stegning

Del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål. Rør æggeblommerne med yoghurt og mælk. Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem langsomt i mælkeblandingen. Tilsæt citronskal og olie inden dejen sættes til side i en times tid. Herefter piskes æggehviderne stive og vendes i dejen.

Æbleskivepanden varmes op og der lægges en lille klat kokosolie i hvert hul. Når olien er smeltet og panden er varm, hældes dej i hullerne til lige under kanten. Æbleskiverne kan med fordel vendes med en spids træpind eller en gaffel. Hvis man er usikker på, hvornår de har fået nok, kan man stikke træpinden ind i æbleskiverne og se, om der hænger dej ved. Gør der ikke, er de klar til at spise. Hold eventuelt æbleskiverne varme ved lav temperatur i ovnen, til du er færdig med at bage dem alle.

Server med lidt flormelis og din favoritmarmelade. Jeg havde lige lavet et lille glas hindbærmarmelade, som smagte lækkert til.

Og selvom det så ikke helt er december, kan jeg vist godt snige et GOD JUL ind – det er jeg sikker på, det bliver nu:-)

 

2 Kommentarer

 • Dominique
  december 3, 2013 at 4:44 pm

  ser rigtig lækkert ud – og rigtig godt billede. mums, det skal jeg prøve:)

  Svar
  • admin
   december 3, 2013 at 4:50 pm

   Ihh, tak for de søde ord, Dommi 🙂

   Svar

Har du noget på hjerte?