I denne opskrift har jeg brugt citron, fennikel og mynte til at give smag til hellefisken. Det giver en frisk aromatisk smag til det fine fiskekød. Jeg serverer fisken sammen med en lækker quinoasalat, som gør retten både sund og mættende.
Opskriften nedenfor passer til 2-3 personer – og så var der en god rest tilbage af salaten, som er perfekt til madpakken.
3 hellefiskkoteletter
saften af 1/2 citron
1 lille fennikel
frisk mynte
havsalt & peber
Salat:
2 dl quinoa
4 dl vand
3 håndfulde friske spinatblade
1/4 knoldselleri
1/2 squash
1 avocado
Dressing:
saften af 1/2 citron
2 spsk olivenolie
et dryp ahornsirup
havsalt & peber
Hæld quinoa og vand i en gryde og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det koge videre i 15-20 minutter.
Læg hellefiskkoteletterne på hvert sit stykke bagepapir – papiret skal være stort nok til, at det kan pakkes op omkring fisken og lukkes. Snit fennikel fint og hak den friske mynte. Pres citronsaft ud over hvert stykke fisk og fordel herefter mynte, fennikel og lidt salt og peber ud over. Luk papiret sammen til små pakker. Stil dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 25 minutter.
Skær knoldselleri i små tynde skiver og steg dem på en pande i ca. 10 minutter. Skær ligeledes squash i skiver og steg dem sammen med knoldselleriet de sidste 5 minutter. Vask spinatbladene grundigt, skær avocadoen i tern og bland det sammen med resten af grøntsagerne og den færdigkogte quinoa.
Bland til sidst dressingen sammen og servér til den varme fisk og lune salat.