Bagt hellefisk med mynte og fennikel - Vayuna
Menu
Aftensmad / Salater

Bagt hellefisk med mynte og fennikel

Hellefisk3

Forleden havde jeg en af mine dejlige veninder på besøg og jeg ved, at hun er vild med fisk, så jeg valgte, at der skulle bagt hellefisk på menuen. Jeg købte nogle koteletter af hellefisk på frost i Irma, som jeg efter optøning pakkede i små pakker sammen med fennikel, citronsaft og mynte og bagte i ovnen. De skulle spises sammen med en god mættende salat. Det var både nemt, sundt og lækkert. Vi hyggede i hvert fald i køkkenet med at lave maden og det gik ret hurtigt – om det så bare var fordi det føltes sådan, fordi der blev snakket en del eller maden rent faktisk var hurtig at lave tja… det kan man jo tænke lidt over. Det var måske en kombination, men noget svært var der i hvert fald ikke i retten.
Opskriften nedenfor passer til 2-3 personer – og så var der en god rest tilbage af salaten og faktisk også et stykke fisk.

Hellefisk

3 hellefiskkoteletter
saften af 1/2 citron
1 lille fennikel
frisk mynte
havsalt & peber

Salat:
2 dl quinoa
4 dl vand
3 håndfulde friske spinatblade
1/4 knoldselleri
1/2 squash
1 avocado

Dressing:
saften af 1/2 citron
2 spsk olivenolie
et dryp ahornsirup
havsalt & peber

Hellefisk1

Hæld quinoa og vand i en gryde og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad det koge videre i 15-20 minutter.

Læg hellefiskkoteletterne på hvert sit stykke bagepapir – papiret skal være stort nok til, at det kan pakkes op omkring fisken og lukkes. Snit fennikel fint og hak den friske mynte. Pres citronsaft ud over hvert stykke fisk og fordel herefter mynte, fennikel og lidt salt og peber ud over. Luk papiret sammen til små pakker. Stil dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 25 minutter.

Skær knoldselleri i små tynde skiver og steg dem på en pande i ca. 10 minutter. Skær ligeledes squash i skiver og steg dem sammen med knoldselleriet de sidste 5 minutter. Vask spinatbladene grundigt, skær avocadoen i tern og bland det sammen med resten af grøntsagerne og den færdigkogte quinoa.

Bland til sidst dressingen sammen og servér til den varme fisk og lune salat.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?