Menu
Kager

Banankokoskager med limecreme

Banankokoskage
Igår var jeg så heldig at skulle ud til en masse dejlige veninder, så jeg fik lyst til at bage lidt kage og tage med. Det kom der en opskrift på disse nemme glutenfri kager med banan, kokos og lime ud af. Jeg må indrømme, at jeg var lidt spændt, da vi satte tænderne i dem, men heldigvis var de blevet ganske gode. Dejligt friske! Og med de gode fedstoffer fra valnødderne og ikke voldsomt meget sukker, er det heller ikke de allermest syndige kager, der findes;-).

Opskriften giver ca. 10-12 kager afhængig af muffinsformenes størrelse. I de fine engangsforme fra Bloomingville blev der 12 kager.

100 g valnødder
50 g kokosmel
60 g quinoamel (kan erstattes af ca. 75 g hvedemel)
2 tsk bagepulver (glutenfri)
2 tsk vanillesukker
150 g sukker
3 æg
1 stor banan

saften fra 1 lime

Limecreme:
100 g flødeost naturel (kan nu også fås laktosefri)
50 g smør
50 g sukker
1 tsk vanillesukker
saften fra 1/2 lime

Blend valnødderne til mel og bland dem sammen med kokosmel, quinoamel, bagepulver og vanillesukker. Pisk æg og sukker sammen til en luftig konsistens. Mos bananen godt og rør den i æggeblandingen sammen med limesaften. Tilsæt til sidst melblandingen og rør godt. Fordel dejen i muffinsforme – afhængig af hvilken slags man bruger, kan det være en god idé at smøre dem med lidt fedstof inden dejen hældes i. Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter. Mærk eventuelt efter med en træpind om dejen hænger ved, inden kagerne tages ud af ovnen.

Pisk alle ingredienserne til limecremen godt sammen. Fyld cremen i en sprøjtepose og sprøjt det på kagerne, når de er afkølet – eller lige inden servering.

Banankokoskage1

2 Kommentarer

 • ttp
  januar 22, 2014 at 2:18 pm

  uhm, de ser gode ud. Dem vil jeg have i tankerne, når min glutenallergikere kommer på besøg.

  Svar
  • Hanne
   januar 23, 2014 at 12:41 pm

   Det er jeg sikker på, de vil elske dig for – også de der kan tåle gluten 🙂

   Svar

Har du noget på hjerte?