Banankokospandekager uden æg - Vayuna
Menu
Morgenmad

Banankokospandekager uden æg

Banankokospandekager
I morges da jeg ville i gang med at lave pandekager, opdagede jeg, at jeg havde glemt at købe æg. Liiiidt irriterende når jeg nu lige havde sat mig for at lave pandekager. Men så var der ikke andet at gøre end at kaste mig ud i en portion uden æg. Det lykkedes faktisk rigtig fint, så jeg vil lige dele opskriften med jer. Det kan være, der er nogen, der ikke kan tåle æg og så kan denne opskrift måske være brugbar. Ellers kan den jo være en hjælp, hvis der er andre glemsomme hoveder som mig, der ikke lige har fået lagt æggene i indkøbskurven.

Banankokospandekager2

Pandekagerne er som sædvanlig glutenfri, men man kan sagtens erstatte quinoamelet med en anden meltype. Jeg blandede quinoamelet med lidt mandelmel, som jeg selv havde lavet tidligere ved at blende lidt mandler. Selvom man blender dem fint, er det stadig en lidt grov form for mel, så jeg synes, det fungerer fint at blande det med en anden meltype, så pandekagerne ikke bliver alt for grove.
Pandekagerne er også uden mælkeprodukter, jeg brugte i stedet kokosmælk. Det bruger jeg faktisk en del af for tiden. Jeg køber en økologisk kokosmælk (IKKE light-udgaven), hvor jeg skiller den tykke del fra den flydende del i dåsen og gemmer det i køleskabet i hver sin lufttætte beholder. Så kan det bruges til en del forskelligt efterfølgende. Det kan sagtens holde sig en lille uges tid på køl på denne måde. Jeg skal nok snart komme med lidt tips til, hvad det kan bruges til – udover disse pandekager.

Opskriften giver ca. 8 pandekager på 8-10 cm i diameter

1 banan (ca. 90-100 gram)
2 spsk af den tykke del af en dåse med kokosmælk
3/4 dl kokos/rismælk (eksempelvis denne) eller den flydende del fra en dåse kokosmælk
1/2 dl mandelmel
1 dl quinoamel (hvis du erstatter med en anden glutenholdig meltype, skal du muligvis bruge en anelse mere)
1/2 tsk bagepulver (evt. glutenfri)
1 tsk vanillesukker
Kokosolie til stegning (jeg bruger denne)

Mos bananen sammen med det tykke kokosmælk. Tilsæt derefter kokosmælken og pisk godt. Rør mel, bagepulver og vanillesukker i. Dejen bliver forholdsvis tyk, men det er nødvendigt for at pandekagerne hænger sammen. Hæld små klatter af dej ud på en varm pande med kokosolie og bred dem let ud med en ske. Vend først pandekagerne, når dejen er næsten fast, ellers går de nemt i stykker. Servér med lidt ahornsirup, frisk frugt og ristede kokosflager.

Banankokospandekager1

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?