Blommechutney - Vayuna
Menu
Tilbehør

Blommechutney

blommechutney1

Lige for tiden bugner det med friske og lækre blommer i de danske haver. Jeg er ikke så heldig selv at have et blommetræ i haven (endnu ???? ), men til gengæld har jeg været heldig at få lidt blommer foræret. Det er resulteret i lidt forskellige opskrifter. Den første jeg vil dele med jer, er opskriften på blommechutney.
Jeg var nemlig på skønne Ærø, et par fantastiske dage, for halvanden uges tid siden og fik bl.a. både en god stor portion sveskeblommer, friske chili og sorte tomater med derovre fra. Uh, hvor jeg elsker de der hjemmeavlede sager. Nå, men jeg søgte lidt inspiration i den klassiske “Den grønne syltebog” – som min mor må have ment var uundværlig i ethvert køkken og derfor har givet mig engang. Den gav også rigtig fin inspiration, og jeg besluttede mig hurtigt for, at jeg ville lave en chutney.

blommechutney

Det blev dog til min egen chutneyopskift ud fra, hvad jeg tænkte ville smage godt, og hvad jeg havde i køkkenet. Jeg er helt vildt tilfreds med resultatet. Den smager super godt! Indtil videre har jeg spist den en del til forskellige oste, bl.a. blåskimmel, manchego og gedeost. Men den er også blevet serveret til lammefilet, og det passede den også perfekt til. Jeg kunne også forstille mig, at den ville være god til kylling – og ja, egentlig et hav af andre ting også. Prøv selv ????

Det skal du bruge:
500 g udstenede sveskeblommer
250 g sure æbler/madæbler (skrællet vægt)
125 g tomater
1 middelstærk chili
40 g frisk ingefær
3 tsk salt
250 g rørsukker
2 dl hvidvinseddike
1 tsk stødt kanel
1 økologisk limefrugt

Fjern stenene fra blommerne, skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æbler og tomater i mindre stykker. Hak chili (jeg bruger også kernerne) og ingefær fint. Bland blommer, æbler, tomater, chili og ingefær i en gryde. Tænd for blusset og tilsæt salt, rørsukker, hvidvinseddike og kanel. Pres saften fra limen ud over de øvrige ingredienser og læg også skallen ned i gryden. Bring blandingen i kog og lad det koge indtil blommer, æbler og tomater er kogt godt ud og blevet til en jævn chutney. Det tager ca. 30 min. Fjern limeskallen og hæld chutney’en på skoldede (og evt. atamonskyldede) glas. Lad det afkøle, inden det serveres.

 

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?