Det er jo eeeevigheder siden, jeg har givet lyd fra mig…. men nu er det endelig sommerferie, og så blev der tid til at få lavet et nyt indlæg. Denne gang lidt inspiration til sommermaden, nemlig en af mine favorit “salater” for tiden. Egentlig er det jo ikke en rigtig salat, men en tabouleh af boghvedekerner og en masse dejlige friskekrydderurter samt mango og avocado for at få tilført lidt sødt og lidt af de sunde og mættende fedstoffer til retten. Den er super nem at lave og passer rigtig godt til grillbordet eller bare en nem mættende frokost. Suppler også gerne med en grøn salat. Da tabouleh’en er lavet af boghvedekerner er den glutenfri, så den kan være et sundt og nemt bud på tilbehør til en glutenfri aftensmad.
BOGHVEDETABOULEH TIL 2-3 PERSONER:
2 DL HELE BOGHVEDEKERNER OG 5 DL VAND TIL KOGNING
1 DL FRISK MYNTE
1 DL FRISKE KORIANDER
2 DL BREDBLADET PERSILLE
(FOR ALLE KRYDDERURTERNE GÆLDER DET AT MÆNGDEN ER MÅLT I HELE BLADE, ALTSÅ INDEN DE ER HAKKET)
1/2-1 MANGO
1 AVOCADO
HAVSALT & PEBER
CITRONSAFT AF EN HALV CITRON
2 SPSK OLIVENOLIE
Hæld boghvedekernerne i vandet og bring det i kog. Tilsæt en smule salt og lad kernerne koge i 7-10 minutter til de er møre, men stadig har lidt bid. Hæld det overskydende vand fra, skyl kernerne kort i koldt vand og lad dem afkøle. Hak krydderurterne og skær mango og avocado i tern og bland det sammen med de afkølede boghvedekerner. Bland citronsaft, olivenolie samt havsalt og peber sammen og hæld udover boghvedesalaten. Servér på en buffet, til grillmaden eller et stykke lækkert kyllingebryst bagt i ovnen med lidt salt, peber og en citronskive.
Ingen kommentarer