Cheesecake med jordbær og hvid chokolade - Vayuna
Menu
Desserter / Kager

Cheesecake med jordbær og hvid chokolade

Jordbaercheesecake Jordbaercheesecake1
Her på falderebet for den danske jordbærsæson, vil jeg lige dele min opskrift på en lækker lækker cheesecake med jordbær og hvid chokolade. Den smager super dejligt og er meget sommerlig. Jeg havde et kort øjeblik overvejet at prøve at lave den med kirsebær i stedet, da haver og butikker jo byder på lækre danske kirsebær for tiden, men så faldt jeg alligevel over nogle danske jordbær, som så rigtig fine ud. -Og de skal altså bare nydes, så længe det overhovedet er muligt. De er og bliver mine favoritter. Når det er sagt, så tror jeg kagen kan blive rigtig lækker med kirsebær også. De er ligesom jordbær forholdsvis faste i kødet, så jeg tror ikke, de vil smatte for meget ud, når kagen bliver bagt. Men, det må prøves en anden dag. Her kommer opskriften på jordbærcheesecake, som selvfølgelig er glutenfri.
Jordbaercheesecake2

BUND:
90 G FULDKORNSRISMEL
1,5 SPSK KARTOFFELMEL
½ TSK BAGEPULVER
30 G SUKKER
40 G SMØR I SMÅ TERN
1 ÆG

FYLD:
250 G MASCARPONE
200 G KVARK
2 SAMMENPISKEDE ÆG
3 SPSK RØRSUKKER
250 G HVID CHOKOLADE I STYKKER
225 G JORDBÆR SKÅRET I KVARTER

PYNT:
125 G MASCARPONE ELLER
50 G KVARK
JORDBÆR OG EVT. ANDRE BÆR EFTER SMAG

Bund: Rør mel, sukker, bagepulver og smør sammen, indtil det ligner krummer. Kom æg i og saml hurtigt til en dej. Vend den ud på en melet flade og form til en kugle. Pak den i film og læg i køleskab i 20 min., til dejen er fast. Forvarm ovnen til 210 grader. Smør en 21 cm springform let. Tryk dejen ud i bunden af formen til den er jævnt fordelt. Kom bagepapir ovenpå dejen og fordel derefter lidt ris eller tørrede bønner over, så dejen ikke løfter sig, når den bliver bagt. Bag 10 min. og fjern så papir og ris. Pres dejen let med bagsiden af en ske og bag endnu 5 min. Lad den afkøle en smule.

Fyld: Skru ovnen ned på 150 grader. Rør ost og kvark til en glat masse og rør sukker og æg i. Smelt chokoladen over vandbad og under omrøring. Tag den af varmen og lad den køle lidt af inden den røres i ostemassen. Til sidst kommes jordbærrene i. Kom dejen i springformen og jævn overfladen med paletkniv. Bag den i en time til fyldet er fast. Sluk ovnen men lad kagen stå derinde og køle af.

Pynt: Når kagen er helt kold lægges den over på et fad. Mascarpone og kvark røres sammen til en glat masse og fordeles udover kagen med en bredbladet kniv eller paletkniv. Pynt til sidst med bær.

 

 

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?