Chia knækbrød - Vayuna
Menu
Brød / Snacks

Chia knækbrød

I går eftermiddag havde jeg godt gang i bageriet. Det blev faktisk til lidt forskelligt, bl.a. knækbrød. Hjemmelavet knækbrød er noget af mit favorit brød og jeg spiser det både til mellemmåltider, til en gang tapas-agtig aftensmad med pølse og ost eller bare som lidt ekstra til frokosten eller madpakken. Jeg har gennem tiden prøvet flere opskrifter, men på det seneste har min favorit været disse knækbrød med chiafrø. De er både glutenfri og smager super godt. Faktisk indeholder de slet ikke mel, men kun en masse sunde kerner, frø og nødder. Især chiafrøene er fyldt med sunde omega 3 fedtstoffer, kostfibre og proteiner og så fungerer de sammen med hørfrøene som bindemiddel i knækbrødene, når de har været sat i blød i vand. Meget smart! MEN jeg vil lige advare på forhånd – chiafrø er lidt dyre, til gengæld bruger man ikke så mange ad gangen.
knaekbroedfinal
Opskriften på chia knækbrød har jeg fra Susy Grundah. På sin blog (http://www.susygrundahl.dk/chia-knaekbrod/) skriver hun lidt om chiafrøenes gavnlige effekt, og her kan du også finde den oprindelige opskrift. I Susy’s opskrift er der mandler, men dem har jeg erstattet af valnødder. Derudover bager jeg knækbrødene ved 160 grader i varmluft ovn og giver dem 50 minutter, hvilket også er en lille ændring i forhold til den oprindelige opskrift. Det gør jeg for at sikre, at olierne i frøene ikke bliver ødelagt af varmen.

Her kommer opskriften, sådan som jeg laver knækbrødene. Opskriften passer til en bageplade på ca. 30 x 45 cm.

1 dl chiafrø
½ dl hørfrø

2 dl koldt vand
1 dl sesamfrø
1 dl  solsikkerkerner
1 dl  græskarkerner
1 ½  dl. valnødder
1 tsk. bagepulver
1 æggehvide
1 lille tsk havsalt

Sæt chiafrø og hørfrø i blød i vand i 10-15 min. Imens hakkes en lille del solsikkekerner og græskarkerner groft mens resten blendes til mel sammen med valnødderne. Sesamfrø, bagepulver og salt blandes i. Til sidst røres æggehviden og chia-/hørfrøblanding i. Smør dejen ud i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 160 grader varmluft i ca. 50 min.
Gem knækbrødene i en lufttæt beholder, når de er afkølede, så de holder sig lækre sprøde i lang tid.

 

4 Kommentarer

 • Asta-Marie Schønberg
  januar 4, 2015 at 4:13 pm

  Hej Hanne! Så har jeg prøvet din opskrift, uhm den er super , selvom jeg fik kværnet det hele,så er den stadig super.den har en fejl, den er stærk vanedannende, knus fra Moster

  Svar
  • Hanne
   januar 4, 2015 at 4:24 pm

   Hej Moster
   Så længe det vanedannende er noget sundt, gør det ikke helt så meget, vel 🙂 Er glad for, at du er blevet tilhænger af knækbrødet.
   Kh
   Hanne

   Svar
 • Bente Bjørck
  februar 24, 2014 at 9:55 am

  Super gode Chia-knækbrød. Tak for dine dejlige opskrifter og flotte fotos, Hanne.

  Svar
  • Hanne
   februar 24, 2014 at 5:15 pm

   Velbekomme, Bente. -Og tusinde tak for de søde ord.
   Dejligt, at du kunne lide knækbrødene. Jeg synes også, de er virkeligt gode og bager dem rigtig tit.

   Svar

Har du noget på hjerte?