Chokokonfektkage - Vayuna
Menu
Desserter / Kager

Chokokonfektkage

Chokokonfektkage1
Siden jeg bagte denne glutenfri chokoladekage med valnødder og masser af god mørk chokolade første gang i efteråret, har den været en af mine favoritkager. Den har en lækker blød konsistens og smager fantastisk af chokolade, kanel og ingefær. Og så kan den bruges både til en kop kaffe og serveres som dessert. Det var en opskrift fra en anden blogger “Glad uden gluten”, der inspirerede mig til kagen, men jeg har selv tilpasset opskriften lidt. Første gang jeg bagte den var til min fars runde fødselsdag, hvor den skulle fungere som et alternativ til en anden kage til de få af os i selskabet, som ikke kunne tåle gluten. Der gik dog ikke længe, før fadet var tomt. Kagen var tydeligvis et hit både hos de, der kunne tåle gluten, og de der ikke kunne.
Kagen kan sagtens bages dagen før, man skal bruge den og sættes på køl indtil kort tid før servering, ligesom den også sagtens kan fryses ned. Den skal blot tages ud af af fryseren et par timer inden, man skal bruge den, så den tør langsomt op. Den smager fuldstændig ligeså godt og konsistensen er stadig rigtig fin.

Chokokonfektkage2

Chokokonfektkage:
80 g valnødder

200 g mørk chokolade 72 %
100 g smør (eller kokosolie eller en blanding)
2 æg
100 g rørsukker
1 tsk glutenfri bagepulver
1 1/2 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk vanillesukker (hold øje med ingredienserne, hvis du ikke kan tåle gluten)

Myntecreme:
1 dl piskefløde
1 dl yoghurt naturel (laktosefri)
2 tsk rørsukker
1 tsk vanillesukker
2 tsk finthakket frisk mynte

Blend valnødderne til mel og bland bagepulver, kanel, ingefær og vanillesukker i. Smelt halvdelen af chokoladen sammen med smørret over vandbad. Pisk æggene luftige sammen med sukkeret. Hæld langsomt det smeltede chokolade og smør i mens der stadig piskes. Rør herefter herefter melblandingen i. Hak resten af chokoladen i grove stykker og bland det i dejen, inden den hældes i en rund form beklædt med bagepapir, evt. en tærteform 23-24 cm i diameter. Bag kagen ved 175 grader i 40 minutter. (Husk at sætte temperaturen lidt ned, hvis du bager med varmluft).
Inden kagen skal serveres, piskes fløden til en forholdsvis stiv skum og de øvrige ingredienser blandes i. Mynten kan undlades, men den giver en dejlig frisk smag, som er et godt modspil til kagen. Servér kagen med myntecremen og evt. lidt frisk frugt.
Jeg har indimellem pyntet kagen ved at sprøjtet cremen rundt i kanten ovenpå kagen med en sprøjtepose og en takket tylle og lagt lidt bær i midten af kagen. Det kommer an på, hvilken anledning jeg serverer den til.

Chokokonfektkage

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?