Menu
Desserter

Chokolademousse med kokosmælk

Chokomousse1

Vil du forkæle dig selv og/eller andre med en lækker dessert i den nært forestående weekend? Så skynd dig at læse videre. Jeg har nemlig et rigtig godt bud på, hvad du kunne lave.
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har en svaghed for chokolade… det har jeg vist også afsløret tidligere. Jeg spiser primært den mørke slags og sørger for at købe en god kvalitet med så få og så rene ingredienser som muligt. Til gengæld er det så ofte noget af det, jeg forkæler mig selv med. Så for nylig fik lyst til at lave en chokolademousse af noget af det mørke chokolade, jeg havde i skabet. Jeg var ret begejstret for resultatet – og det var jeg absolut ikke ene om..
Det der adskiller min chokolademousse fra mange andre opskrifter på chokolademousse er, at jeg lavede den uden mælk og fløde. Jeg brugte i stedet kokosmælk og mandelmælk og det smagte ret så dejligt. Det kan klart anbefales at prøve.

Chokomousse

Opskrift til 6 personer:

6 blade husblas
2 æg
2 nip havsalt
50 g rørsukker
200 g mørk chokolade min. 70% kakaoindhold (hold øje med om den indeholder gluten, hvis desserten skal være glutenfri)
4 dl mandelmælk
1 dåse økologisk kokosmælk på dåse – det er vigtigt, at du IKKE vælger en light udgave
2 tsk rørsukker
1 tsk vanillesukker

Læg husblassen i blød i vand.
Åben dåsen med kokosmælk og skil den tykke del af kokosmælken fra den flydende del. Det kan være nemmere at gøre, hvis dåsen har stået på køl, men det kan som regel godt lade sig gøre alligevel. Sørg for ikke at ryste dåsen inden åbning, da det er vigtigt, at de to dele er adskilt. Tag med en ske den tykke del af kokosmælken over i en skål og stil den i køleskabet. Hæld den tynde del sammen med mandelmælken i en gryde.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne godt med sukker og salt til det ikke knaser. Hak chokoladen i grove stykker, hæld det op i gryden med mandel/kokosmælk og bring det til kogepunktet under omrøring. Når chokoladen er smeltet og blandingen rammer kogepunktet tages det af blusset og hældes op i skålen med æggeblommemassen, mens der piskes. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op under omrøring til en temperatur på 70-75 grader. På det tidspunkt begynder massen at blive lidt tykkere. Hæld massen over i en skål og rør et øjeblik. Klem vandet ud af husblassen og rør den i chokolademassen. Den vil smelte hurtigt pga. varmen. Stil skålen i køleskabet og lad den stå indtil den er halvt stivnet. Det kan godt tage nogle timer.
Inden chokolademassen tages ud af køleskabet, piskes æggehviderne stive med de 2 tsk sukker. I en anden skål piskes den tykke del af kokosmælken godt sammen med vanillesukkeret. Vend begge dele sammen med den halvt stivnede chokolademasse. Fordel moussen i små portionsskåle eller i én stor skål og stil den tilbage på køl. Den er klar til servering efter 5-6 timer.
Servér med lidt friske bær, granatæble eller andet frisk frugt. En kugle god vanilleis ville også gå fint til moussen, men er absolut ikke nødvendigt.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?