Chokomousse med avocado og ananaspassionsfrugt topping - Vayuna
Menu
Desserter

Chokomousse med avocado og ananaspassionsfrugt topping

Chokomousse med avocado1
Chokomousse med avocado
Står du og mangler nem, hurigt og lækker dessert – som også må karakteriseres som en af de sundere desserter – til aftenens middag, så kan denne chokolademousse lavet på primært avocado og banan måske være et bud. Den indholder kun en smule sukker i form af ahornsirup, da bananen bidrager med det søde. -Og så får man en masse sunde fedstoffer fra avocadoen. Jeg bruger raw cacao i moussen, men det burde sagtens kunne erstattes med almindelig kakao. Jeg har dog ikke prøvet endnu. Så hvis man vælger det, vil jeg råde til, at man tilsætter lidt af gangen og smager til, da det ikke nødvendigvis er nøjagtigt samme mængde, der skal bruges. Almindelig kakao er bl.a. ofte sødere end raw cacao. Der er masser af opskrifter på chokomousse lavet på avocado rundt omkring på nettet og i kogebøger. Jeg har tilpasset lidt i forhold til min smag og laver den, som du kan se nedenfor.
Jeg elsker chokolade og dermed også chokolademousse, men alligvel kan det godt have en tendens til at blive en lidt tung omgang. Derfor fungerer det altid rigtig fint at servere lidt friskt til. Det kan f.eks. være en ananaspassionsfrugt topping, som jeg er ret vild med for tiden. Den smager SÅ dejligt – faktisk til alt muligt forskelligt. Til nytår serverede jeg den f.eks. til creme brûlée og har efterfølgende også serveret den til vanilleis – og altså nu til chokomousse.

Chokomousse til 2 personer:
1 AVOCADO
1/2 BANAN (LIDT MINDRE, HVIS DET ER EN MEGET STOR BANAN)
2 SPSK MÆLK ELLER KOKOSMÆLK
2 SPSK ÆBLEMOS – KAN UDELADES MEN JEG SYNES DET BIDRAGER MED LIDT FRISKHED (NÅR DET SKAL VÆRE NEMT KØBER JEG DEN FRA URTEKRAM ELLER RØMER)
25 G RAW CACAO
2 TSK VANILLESUKKER
2 TSK AHORNSIRUP

Blend alle ingredienserne i en blender eller foodprocesser til en glat mousse. Alternativt kan avocado og banan moses godt og røres sammen med de øvrige ingredienser. Sæt på køl indtil servering.

Ananaspassionsfrugt topping:
1/2 ANANAS
1 – 2 PASSIONSFRUGTER
FRISK MYNTE ELLER CITRONMELISSE (CA. 8-10 STORE BLADE)
2 TSK RØRSUKKER

Skær skræl og stok af ananassen og skær den i små tern. Pres passionsfrugterne ud over. Hæld sukker og mynte- eller citronmelisseblade i en morter og mas det til grønt sukker. Bland det herefter sammen med ananas og passionsfrugtblandingen og lad det stå på køl indtil servering.

Hvis desserten skal være lidt større, smager det også dejligt med en kugle vanilleis til. God fornøjelse!
Ananaspassiontopping

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?