Cookies med hvid chokolade og macadamianødder - Vayuna
Menu
Kager

Cookies med hvid chokolade og macadamianødder

Cookies_hvidchokoladeogmacadamia2
Muuummms…. man går altså aldrig galt i byen med en lækker cookie til kaffen. Og her taler jeg ikke om den klassiske sprøde småkagelignende type, men om den store halvbløde amerikanske udgave med lækre chunks af chokolade og nødder. En af mine foretrukne varianter, som jeg altid går efter, når jeg er i USA, er med hvid chokolade og macadamianødder. Selvom netop denne har været en af mine foretrukne, har jeg først forleden prøvet at lave dem selv. Og det var da ikke et øjeblik for tidligt. De er super hurtige og nemme at lave og så er og bliver de altså et hit! Måske var det noget at forkæle sig selv med på sådan en grå efterårssøndag, inden julekager og -godter for alvor får overtaget i hyggestunderne. Ha’ en dejlig søndag!
Cookies_hvidchokoladeogmacadamia
Cookies_hvidchokoladeogmacadamia1

Opskrift på 12 cookies:
120 g muscovadosukker
eller brun farin

30 g rørsukker
90 g smør
1 æg
150 g hirsemel (kan erstattes af ca. 170 g hvedemel, hvis de ikke skal være glutenfri)
1 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
70 g macadamianødder (jeg brugte en saltet og ristet variant)
100 g hvid chokolade

Rør sukker og smør godt sammen. Tilsæt ægget og rør lidt mere. Bland hirsemel med vanillesukker og bagepulver og rør det herefter sammen med smør/sukkermassen. Hak hvid chokolade og macadamianødder groft og bland dem i dejen. Fordel dejen i ca. 12 klatter på et stykke bagepapir. Der skal være god afstand imellem, da de flyder godt ud. Bag dem ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter. De skal være meget bløde, når de tages ud, hvis man ikke vil have en alt for sprød konsistens, når de er afkølede.

Obs! Hvis det er vigtigt at dine cookies er glutenfri, så husk at tjekke vanillesukker, bagepulver og den hvide chokolade, du bruger.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?