Drømmekage uden gluten og mælk - Vayuna
Menu
Kager

Drømmekage uden gluten og mælk

Drommekage1

Så er jeg tilbage efter mange dages tavshed. Jeg havde virkelig trukket stikket ud i påsken og havde stort set ikke computeren fremme. Det er altså tiltrængt engang imellem. Efter påske har har jeg haft nogle rigtig travle dage på arbejdet, så der har bloggen heller ikke fået min opmærksomhed. Men nu går den ikke længere. Det er jo heller ikke fordi madlavningen har ligget helt stille, så jeg har flere ting at berette. Jeg starter med en opskrift på en glutenfri og mælkefri drømmekage. I starten af påskeferien fik jeg nemlig en voldsom lyst til drømmekage, så jeg kastede mig ud i at bage en variant uden gluten og mælk. Mums, den blev god – lækker svampet og med en rigtig dejlig smag. – Og så holdt den sig frisk i rigtig mange dage.
Jeg frøs halvdelen af kagen, og da den skulle bruges i slutningen af påsken, tog jeg den ud af fryseren nogle timer inden servering. Man kan evt. lune den kort, hvis den ikke er tøet helt op, og så er det næsten som at have en nybagt kage igen. Se min opskrift nedenfor – den er super nem at gå til!

Drommekage

Dej:
2 dl kokosrismælk
(jeg bruger denne, men er sikker på at rismælk også kan være et fint alternativ)
50 g kokosolie
4 æg
200 g rørsukker
200 g quinoamel (eller brug halv fuldkornsrismel og halv quinoamel)
3 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker

Lun mælk og kokosolie i en gryde indtil kokosolien er smeltet. Pisk æg og rørsukker luftigt, sigt og vend mel, bagepulver og vanillesukker forsigtigt i. Rør til sidst den lune blanding af kokos/rismælk og kokosolie i. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i den nederste del af ovnen i 25. min. Imens laves fyldet.

Fyld:
100 g kokosmel
200 g brun farin
80 g kokosolie
3/4 dl kokosrismælk

Bland alle ingredienserne sammen i en gryde og bring det i kog under omrøring. Tag kagen ud af ovnen og hæv temperaturen til 200 grader varmluft. Hæld fyldet på kagen og bag den færdig i den øverste del af ovnen i 5 minutter. Servér, når kagen er afkølet.

Drommekage2

4 Kommentarer

 • Helle
  marts 31, 2015 at 8:19 am

  Hej Hanne.

  Tror du det er muligt at bruge andet mel en quinoa? Det har jeg nemlig ikke, men har ris, majs, boghvede, kartoffelmel, maizena,

  Den skal helst ligne alm drømmekage så meget som muligt. Det er mandens ynglings. Hvis ikke det lykkes så må jeg jo bage en ny til ham med rigtig mel.

  Hilsen Helle

  Svar
  • Hanne
   marts 31, 2015 at 8:36 am

   Hej Helle
   Jeg tror sagtens, du kan bruge noget andet mel. Jeg ville nok tage en blanding af fuldkornsrismel (hvis det er det, du har) og majsmel. Tilsæt evt. 1-2 teskefulde maizena ell kartoffelmel, da det kan hjælpe med at få kagen til hænge sammen.
   Håber den blir’ lækker!

   Svar
 • Karina
  marts 19, 2015 at 3:07 pm

  Hej

  Jeg vil gerne kaste mig ud i at lave drømmekagen, den ser jo lækker ud! 🙂

  Hvad størrelse form bruger du???

  Svar
  • Hanne
   marts 19, 2015 at 3:15 pm

   Hej Karina

   Den form jeg brugte var ca. 26×26 cm, så hvis du har noget i den stil, burde det passe til opskriften.
   Håber kagen blir go’!
   God fornøjelse 🙂

   Svar

Har du noget på hjerte?