Nedenfor finder du opskriften på en nem variant lavet som en krydderkage med æblelåg og æbler blandet i dejen. (Husk at det er sundest at bruge ægte kanel og ikke kassiakanel).
Passer til en ca. 24 cm springform.
120 g rørsukker
3 æg
100 g valnødder
1½ tsk bagepulver
70 g hirsemel (kan erstattes med hvedemel, hvis kagen ikke skal skal være glutenfri)
2 tsk vanillesukker
1/2 tsk kanel
¾ dl olivenolie
500 g skrællede æbler, svarer til ca. 6 æbler
Drys:
3 tsk sukker og 1 tsk kanel rørt sammen
Pisk sukker og æg til en luftig masse. Blend valnødderne fint og bland dem med de øvrige tørre ingredienser. Rør olien i æggemassen og tilsæt melet lidt ad gangen, mens der røres. Skær de skrællede æbler i skiver. Skær ca. 1/3 af æblerne i lidt mindre stykker og vend i dejen. Smør en springform med smør eller olie og fordel dejen heri. Læg resten af æblerne ud over kagen og tryk dem let ned i dejen. Drys med sukker/kanelblandingen og bag kagen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Server evt. kagen med lidt flødeskum, cremefraiche eller yoghurt rørt med vanillesukker og en anelse sukker.