Glutenfri blommekage - Vayuna
Menu
Kager

Glutenfri blommekage

Så blev det søndag, og en dejlig solskins én af slagsen. Så jeg tænkte, det var meget passende at dele min anden opskrift med blommer. Det er nemlig en kageopskrift. Den er ret hurtigt at lave – det eneste der kan tage en lille smule tid er at fjerne sten fra blommerne – så den kan sagtens nå at komme på bordet til eftermiddagskaffen. Måske endda nydes ude i den fantastiske efterårssol.

Udover de sveskeblommer, som jeg fortalte, jeg fik med fra Ærø, fik jeg også lidt blommer fra min søsters have. De var en anelse mere sure, så jeg tænkte, at de ville gøre sig godt i en kage omringet af lidt sukker og krydderier. -Og det gjorde de helt sikkert. Det er dog ikke afgørende, hvilke blommer du bruger til kagen. Tag dem du evt. har i haven eller dem, du kan få, hvor du handler.
Min opskrift på glutenfri blommekage kan du se nedenfor.

blommekage1

250 g rørsukker
3 æg str l
200 g rismel
2 spsk kokosfibermel
1 spsk kartoffelmel
1 tsk fiberhusk
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
½ dl mælk
500 g flækkede og udstenede blommer
Evt. lidt flormelis til pynt

Udsten blommerne og skær dem i kvarte. Pisk sukker og æg til en luftig masse. Bland alle de tørre dele sammen og rør dem i æggemassen sammen med mælken. Bland blommerne i og hæld dejen i en smurt form. Jeg bruger en springform på 23 cm. Bag kagen i en forvarmet ovn i 35-40 minutter ved 190 grader. Drys med lidt flormelis inden servering. En smule cremefraiche rørt med vanillesukker smager også dejligt til kagen.
(Hvis kagen ikke behøver være glutenfri, kan du erstatte rismel, kokosfibermel, kartoffelmel og fiberhusk med ca. 260 g hvedemel)

blommekage2

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?