Solskin og lunere vejr rimer på koldskål… og på koldskål rimer kammerjunkere. Så forleden besluttede jeg mig for, at det måtte være på tide at eksperimentere med en portion glutenfri kammerjunkere, så koldskålen kunne nydes på helt traditionel vis. Jeg søgte inspiration i Mette Blomsterbergs opskrift på kammerjunkere og tilpassede så med glutenfrit mel, og hvad jeg ellers selv tænkte, ville virke godt. -Og det gjorde det, virkede altså. De små småkager – som det jo princippet er – blev rigtig gode og er blevet nydt i dejlig frisk koldskål flere gange allerede. Jeg opbevarer kammerjunkerne i en lufttæt beholder, så holder de forhåbentlig nogle uger endnu.
1 portion (fylder knap 2 bageplader):
200 G FULDKORNSRISMEL
20 G KOKOSFIBRE
2 TSK FIBERHUSK
2 TSK BAGEPULVER
100 G RØRSUKKER
KORNENE AF 1/2 STANG VANILLE
1/3 TSK KARDEMOMME
100 G BLØDT SMØR
2 ÆG
Flæk vanillestangen, skrab vaniljekornene ud med en kniv og mas dem sammen med en anelse af sukkeret på et skærebræt.
Bland mel, kokosfibre, fiberhusk, bagepulver, rørsukker, vaniljesukker og kardemomme sammen. Smuldr smørret i melblandingen og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt æggene og saml dejen til en kugle, læg film omkring den og lad den hvile i køleskabet i et par timer. Rul herefter dejen ud i lange stænger med en diameter på ca. 2 cm. Skær ca. 5-7 mm tykke skiver af dejen, læg dem på en bageplade og giv dem et lille tryk. Bag kammerjunkerne ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter. Tag dem ud og lad ovnen køle ned til en temperatur på 100 grader. Sæt herefter kammerjunkerne tilbage i ovnen og bag dem yderligere 20-25 minutter. Dermed bliver de tilpas sprøde og får den rigtige konsistens.
Ingen kommentarer