Glutenfri müsli version 2

En lækker sprød müsli hører til på morgenbordet. Denne hjemmelavede glutenfri variant indeholder kun rene råvarer

Når du laver din müsli selv er der mulighed for at gøre den rig på både sunde fibre og fedtstoffer samt skære ned på sukkeret.

Jeg spiser som regel müslien på en smoothiebowl, kefir eller chiagrød. Uanset om den bruges som topping på det ene eller det andet, smager den super godt og er lavet på rene økologiske råvarer med sunde fibre og fedstoffer. Jeg bruger ahornsirup, rørsukker eller honning til at søde müslien en anelse. Hvis du godt kan lide mange nødder i din müsli, kan mængden sagtens øges, og der kan tilføjes flere forskellige slags. 

ingredienser

200 g hel boghvede
200 g quinoaflager
75 g glutenfri havregryn
200 g solsikkekerner
100 g sesamfrø
125 g valnødder eller pecannødder (grofthakket)
100 g kokosmel (den “normale” grove slags)
75 g ahornsirup
50 g økologisk og koldpresset kokosolie
Et drys havsalt

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser sammen og bred dem ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Varm ovnen op til 125 grader og fordel kokosolie i små klumper og ahornsirup ud over de tørre ingredienser. Sæt pladen i ovnen og bag müslien i ca. 1 time. Rør lidt indimellem i müslien mens den bages, så kokosolie og ahornsirup bliver fordelt. Müslien afkøles inden den hældes på tætsluttende glas.
(Hvis det skal gå hurtigt, kan müslien også laves på en pande, hvor du først smelter olie og sukker og derefter rister resten af ingredienserne heri.)

Måske er du også interesseret i