Glutenfri müsli vol. 2 - Vayuna
Menu
Morgenmad

Glutenfri müsli vol. 2


For nogle dage siden lavede jeg müsli. Det viste jeg på instagram og der var flere, der gerne ville have opskriften. Så den kommer selvfølgelig her.
Jeg laver altid en god stor portion, så den holder lidt tid. Man kan jo også vælge at lave en endnu større portion og hælde på nogle fine glas og give som gave. Det er kunne være oplagt især her i december.
Jeg spiser som regel müslien på en smoothiebowl, fyldt med grøntsager og lidt frugt, eller på en portion A38 eller kefir. Uanset om den bruges som topping på det ene eller det andet, smager den super godt og er lavet på rene økologiske råvarer med sunde fibre og fedstoffer. Jeg bruger ahornsirup til at søde müslien en anelse. Hvis du godt kan lide mange nødder i din müsli kan mængden sagtens øges, og der kan tilføjes flere forskellige slags. Du kan se, hvad jeg brugte, da jeg lavede müslien forleden under billedet.


200 g hel boghvede
200 g quinoaflager
75 g glutenfri havregryn
200 g solsikkekerner
100 g sesamfrø
125 g pecannødder (grofthakket)
100 g kokosmel (den “normale” grove slags)
75 g ahornsirup
50 g økologisk og koldpresset kokosolie
Et drys havsalt

Bland alle de tørre ingredienser sammen og bred dem ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Varm ovnen op til 125 grader og fordel kokosolie i små klumper og ahornsirup ud over de tørre ingredienser. Sæt pladen i ovnen og bag müslien i ca. 1 time. Rør lidt indimellem i müslien mens den bages, så kokosolie og ahornsirup bliver fordelt. Müslien afkøles inden den hældes på tætsluttende glas.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?