Glutenfri omeletrulle med koldrøget laks

Æg og koldrøget laks er den perfekte kombination og i denne glutenfri omeletrulle får det følge af smøreost og sprøde grøntsager – perfekt til både morgenmad, brunch og frokost

Når jeg køber koldrøget laks, går jeg efter en varianter af god kvalitet - gerne økologisk - da det virkelig kan smages på laksen.

I denne opskrft er laksen rullet ind i en tynd glutenfri “omeletpandekage” sammen med lidt grøntsager og en gedesmøreost – alm. smøreost kan også sagtens bruges.

Det kan klart anbefales at prøve – hvis ikke til morgenmad så til brunch eller frokost en dag. Omeletrullen kan også sagtens laves på forhånd og nydes kold f.eks. på madpakken, til en buffet eller på picnic.

Opskriften nedenfor er til én omelet og så kan den jo blot ganges op afhængig af, hvor mange man er. Hvis den laves til en buffet eller brunch, hvor der er meget andet på bordet, kan man med fordel skære en rulle over i 3-4 stykker og servere som mindre hapsere.

ingredienser

Omeletpandekage, 1 stk.:

Omeletrulle:
1 æg
1/2 dl rismælk (eller almindelig mælk)
1/2 dl. quinoamel (andre meltyper kan også bruges)
havsalt og peber
olivenolie til stegning

Fyld:
røget laks i skiver
gedesmøreost (f.eks. denne)
grøngsager f.eks.;
agurk
peberfrugt
rucola eller spinat
radiser

Fremgangsmåde

Pisk æg sammen med rismælk, mel, havsalt og peber. Hæld dejen på en varm pande med olie og steg den et par minutter på begge sider. Tag den af panden og lad den køle en smule. Skær grøntsagerne i tynde strimler. Smør ost i et tyndt lag på  pandekagen, fordel grøntsagerne hen over og rul den sammen. Servér evt. med lidt ekstra grønt.

Måske er du også interesseret i