I denne opskrft er laksen rullet ind i en tynd glutenfri “omeletpandekage” sammen med lidt grøntsager og en gedesmøreost – alm. smøreost kan også sagtens bruges.
Det kan klart anbefales at prøve – hvis ikke til morgenmad så til brunch eller frokost en dag. Omeletrullen kan også sagtens laves på forhånd og nydes kold f.eks. på madpakken, til en buffet eller på picnic.
Opskriften nedenfor er til én omelet og så kan den jo blot ganges op afhængig af, hvor mange man er. Hvis den laves til en buffet eller brunch, hvor der er meget andet på bordet, kan man med fordel skære en rulle over i 3-4 stykker og servere som mindre hapsere.
Omeletpandekage, 1 stk.:
Omeletrulle:
1 æg
1/2 dl rismælk (eller almindelig mælk)
1/2 dl. quinoamel (andre meltyper kan også bruges)
havsalt og peber
olivenolie til stegning
Fyld:
røget laks i skiver
gedesmøreost (f.eks. denne)
grøngsager f.eks.;
agurk
peberfrugt
rucola eller spinat
radiser
Pisk æg sammen med rismælk, mel, havsalt og peber. Hæld dejen på en varm pande med olie og steg den et par minutter på begge sider. Tag den af panden og lad den køle en smule. Skær grøntsagerne i tynde strimler. Smør ost i et tyndt lag på pandekagen, fordel grøntsagerne hen over og rul den sammen. Servér evt. med lidt ekstra grønt.