Jeg brugte Hanegals pølser, som er både glutenfri og økologiske og smager virkelig godt. Men ønsker man ikke kød på pizzaen, kan man jo bruge forskellige lækre grøntsager og svampe i stedet. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
Opskriften passer til en pizza på ca. 30×40 cm (en bageplade):
1 blomkålshoved
3 æg
1 tsk havsalt
friskkværnet peber
2 tsk oregano
80 g fuldkornsrismel
Ca. 70 g økologisk tomatpure (svarer til ca. 1/2 dåse)
8 tomater på stilk
3 hanegal pølser
3-4 spsk finthakket forårsløg, den grønne del
frisk basilikum
evt. revet parmesan
Riv blomkålshovedet fint på et råkostjern eller blend det fint. Pisk æggene sammen og rør blomkål, rismel og krydderier i. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel massen på pladen. Det gøres nemmest med en bredbladet kniv eller en spatel. Bag bunden ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter.
Imens skæres pølser og tomater i skiver, (fjern gerne den meget våde del af tomaterne), og forårsløgene hakkes. Tag bunden ud af ovnen smør tomatpure ud over bunden i et tyndt lag og fordel derefter de øvrige ingredienser på pizzaen. Vent med basilikum og ost, hvis du bruger det.
Bag pizzaen i ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft og servér derefter med frisk basilikum og evt. friskrevet parmesan.