Glutenfri squashkage - Vayuna
Menu
Kager

Glutenfri squashkage

For et par uger siden fik jeg 2 kæmpe store squash fra nogle søde mennesker på Tåsinge. Det var deres egen avl, og jeg bliver altid overrasket over, hvor store og fine squash, man kan dyrke i sin have. Det er helt sikkert en af de grøntsager, jeg vil overveje at dyrke i min have. For sådan én har jeg nemlig fået – en have altså. Endda en stor en af slagsen, så der er plads til at dyrke lidt forskelligt. I år har der ikke været så meget tid til at fokusere på haven, da vi har været i gang med en større renovering af huset. Men i fremtiden vil det helt sikkert ændre sig. Indtil da nyder jeg, at der allerede er både æbler, pærer og brombær, jeg kan plukke af. Nå, men husprojektet har også betydet, at der har været meget stille på bloggen. Det vil også ændre sig fremover. Faktisk vil der komme flere ændringer inden længe, men mere om det i et andet blogindlæg:-)
Tilbage til de 2 squash…. det første jeg tænkte på at lave, da jeg fik dem, var en squashkage. Det var noget tid siden, jeg sidst havde bagt sådan én, men da jeg var yngre elskede jeg squashkage, så det var nok derfor, det var det første, der faldt mig ind. Nåe ja, og så den søde tand, som jeg jo heller ikke kan løbe fra. Kagen er super nem at lave og tager ikke lang tid at røre sammen. Den bliver lækkert svampet, og jeg serverede den for både store og små, som var vilde med den. Det kan være, den kunne være en idé til at gøre en lang uge forude lidt sødere og sjovere. Se opskriften under billederne.

squashkage1

squashkage2

200 g brun farin
4 æg
350 g revet squash (jeg skærer den inderste del med kerner fra, hvis det er en meget stor squash)
3/4 dl olivenolie
200 g rismel
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk kardemomme
1 tsk nelliker
1 tsk natron
1 tsk fiberhusk
2 tsk vanillesukker
1 nip salt
60 g mørk chokolade 70%
50 g valnødder

Pisk brug farin og æg til en luftig masse. Bland squash og olivenolie i. Bland alle de tørre ingredienser sammen og rør dem derefter sammen med de våde ingredienser. Hak til sidst chokolade og valnødder og vend dem i dejen. Fyld dejen i en smurt kageform. Jeg bruger en springform med en diameter på 23 cm. Bag den i en forvarmet ovn ved 190 grader (over/undervarme)  i ca. 45 minutter.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?