Glutenfri tabouleh af boghvedekerner med mango, avocado og friske krydderurter

Et bud på en lidt mere fyldig og mættende salat, er denne tabouleh af boghvedekerner og en masse dejlige friskekrydderurter samt mango og avocado. Tabouleh’en er glutenfri, så den kan være et sundt og nemt bud på tilbehør til en glutenfri aftensmad.

Den glutenfri tabouleh af boghvedekerner er super nem og hurtig at lave og passer rigtig godt til grillbordet eller bare en nem mættende frokost. Supplér også gerne med en grøn salat.

Krydderurterne og mangoen sørger for masser af smag og sødme til salaten, mens avocadoen tilfører lidt af de sunde og mættende fedstoffer til retten.  

ingredienser

2 dl hele boghvedekerner og 5 dl vand til kogning
1 dl frisk mynte
1 dl friske koriander
2 dl bredbladet persille
(for alle krydderurterne gælder det at mængden er målt i hele blade, altså inden de er hakket)
1/2-1 mango
1 avocado

havsalt & peber
citronsaft af en halv citron
2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

Hæld boghvedekernerne i vandet og bring det i kog. Tilsæt en smule salt og lad kernerne koge i 7-10 minutter til de er møre, men stadig har lidt bid. Hæld det overskydende vand fra, skyl kernerne kort i koldt vand og lad dem afkøle. Hak krydderurterne og skær mango og avocado i tern og bland det sammen med de afkølede boghvedekerner. Bland citronsaft, olivenolie samt havsalt og peber sammen og hæld udover boghvedesalaten. Servér på en buffet, til grillmaden eller et stykke lækkert kyllingebryst bagt i ovnen med lidt salt, peber og en citronskive.

Måske er du også interesseret i