Krydderurterne og mangoen sørger for masser af smag og sødme til salaten, mens avocadoen tilfører lidt af de sunde og mættende fedstoffer til retten.
2 dl hele boghvedekerner og 5 dl vand til kogning
1 dl frisk mynte
1 dl friske koriander
2 dl bredbladet persille
(for alle krydderurterne gælder det at mængden er målt i hele blade, altså inden de er hakket)
1/2-1 mango
1 avocado
havsalt & peber
citronsaft af en halv citron
2 spsk olivenolie
Hæld boghvedekernerne i vandet og bring det i kog. Tilsæt en smule salt og lad kernerne koge i 7-10 minutter til de er møre, men stadig har lidt bid. Hæld det overskydende vand fra, skyl kernerne kort i koldt vand og lad dem afkøle. Hak krydderurterne og skær mango og avocado i tern og bland det sammen med de afkølede boghvedekerner. Bland citronsaft, olivenolie samt havsalt og peber sammen og hæld udover boghvedesalaten. Servér på en buffet, til grillmaden eller et stykke lækkert kyllingebryst bagt i ovnen med lidt salt, peber og en citronskive.