Glutenfri tærte med rodfrugter

En perfekt tærte at spise i efteråret og vintermånederne er denne glutenfri tærte med rodfrugter. Den smager skønt!

Denne variant af en glutenfri tærte med rodfrugter er et perfekt alternativ til de mange tærte, vi ofte laver om sommeren. Der er lidt mere gods i den pga. rodfrugterne og rigtig meget smag.

Madtærten kan bruges til frokost – også kold i madpakken – men også fint gøre det ud for et aftensmåltid.

Det kan umiddelbart se ud som om, der skal mange ingredienser til at lave tærten, men de fleste har du garanteret allerede i skabene. -Og den er absolut ikke besværlig at lave. Så det er bare med at kaste sig ud i det.

ingredienser

Glutenfri tærtebund:
1 dl vand
10 g økologisk gær
1 spsk økologisk jomfruolivenolie
1 tsk havsalt
1 dl økologisk quinoamel
1 dl økologisk fuldkornsrismel

Fyld:
¼ knoldselleri
2 pastinakker
1½ tsk tørret timian eller et par stilke frisk timian
2 spsk balsamico
havsalt
Økologisk jomfruolivenolie til stegning

4 økologiske æg
¾  dl fløde (laktosefri)
¾  dl mælk (laktosefri)
50 g revet ost
salt & peber

Pynt:
2 tomater
4-5 skiver parmaskinke
revet ost

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt olie og salt. Rør melet i  og saml dejen i en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og læg på køl i 30 min.

Skær rodfrugterne i små tern. Opvarm en pande med olivenolie og svits rodfrugterne et par minutter. Skru derefter lidt ned for varmen og tilsæt balsamico, timian og salt og lad det stege videre ved svag varme i ca. 10 min.

Smør en tærteform med lidt smør og tryk dejen ud i formen. Fordel herefter rodfrugterne ud over bunden.

Pisk æg, fløde og mælk sammen og tilsæt den revne ost sammen med et drys salt og peber. Hæld blandingen ud over tærten. Skær til sidst tomaterne i skiver og fordel dem på tærten. Bag ved 200 grader (varmluft) i ca. 30 minutter. Når der er ca. 10 minutter tilbage af bagetiden, lægges skinken på tærten og der drysses med lidt revet ost. Brug den slags du har i køleskabet eller vælg den, du bedst kan lide. Jeg brugte parmesan denne gang.

Servér med en simpel frisk salat og lidt olie/eddike dressing! Salaten på billedet består af blandede salatblade, grillet aubergine, peberfrugt samt ristede og saltede pinjekerner.

Måske er du også interesseret i