Til at skubbe proteinindholdet lidt i vejret har jeg, udover æg, brugt planteproteinmel. Jeg er glad for bl.a. risprotein og for Biogans planteproteinmel med kakao (obs! den kan indeholde spor af gluten). De fungerer begge rigtig godt og så bidrager de generelt med et sundt næringsindhold. Jeg har kun tilsat en smule sukker og bruger her kokossukker, da jeg godt kan lide den karamelagtige smag og da det er uraffineret indeholder det flere mikronæringsstoffer og påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt hvidt sukker. Hvis du ikke har kokossukker, kan du erstatte med rørsukker. Næringsindholdet kan du se nedenfor, hvis det har din interesse.
Passer til en aflang form på ca. 11 x 25 cm (en lille rugbrødsform).
60 g kokossukker
50 g kokosolie
4 æg
1 dl kokosmælk (den fede fra dåse)
4 bananer
40 g risprotein
40 g planteprotein
20 g mandelmel
50 g fuldkornsrismel
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefær
1/2 tsk bagepulver
1 knsp havsalt
50 g chokolade
Pisk kokossukker og kokosolie godt sammen. Pisk herefter æggene i et ad gangen og tilsæt kokosmælken. Mos bananerne og tilsæt dem æggeblandingen, rør godt. I en anden skål blandes de tørre ingredienser, inden de blandes op i den anden skål og røres godt ind i dejen. Til sidst hakkes chokoladen og tilsættes. Dejen fordelse i en form med bagepapir og bages ved 175 grader varmluft i ca. 45-minutter.
Næringsindhold pr. 100 gram færdigbagt bananbrød: 280 KCAL fordelt på
Fedt: 14 g (heraf mættet fedt 9 g)
Kulhydrat: 24 g (heraf sukkerarter 9 g)
Protein: 13 g
Kostfibre: 3 g
Salt 0,2 g