Menu
Kager

Godt nytår – og kransekage!

Kransekage4
Kransekage2
Så nærmer årets sidste dag sig hastigt og jeg har netop færdiggjort den hjemmelavede kransekage. -Og nej, det blev ikke til en høj top, men i stedet små hapsere med chokolade under bunden. Det var lige, hvad jeg kunne overskue i dag;-) Faktisk har jeg ikke bagt kransekage før (det plejer jeg at lade min mor om), så jeg syntes, det var lidt ambitiøst at kaste sig ud i det helt store projekt den allerførste gang. De små toppe sprøjtet ud gennem en tylle virkede lidt mere tilgængelige. Meeen de var altså alligevel ikke helt nemme at få til at se flotte ud… jeg ved ikke, om det var fordi, jeg talte i telefon med en veninde, samtidig med at jeg sprøjtede kransekagemassen ud eller om det var bagningen, der gjorde det. I hvert fald blev de ikke helt så skarpe i udseendet, som jeg kunne have ønsket. Men de smager deeeejligt, og så kan man godt se gennem fingre med det andet, ik’?!
Når man skal have glutenfri kransekage, kan det godt være en jungle at finde rå marcipan, som ikke indeholder glukosesirup (som ofte er hvedebaseret). Jeg har købt marcipanmasse i Sverige, som kun indeholder mandler og rørsukker og et enkelt konserveringsmiddel. Ellers køber jeg også marcipan hos Frederiksberg Chokolade eller Summerbird. De skulle begge være glutenfri, men hører også til luksusudgaverne, så priserne er i den høje ende. Til gengæld får man nogle lækre råvarer. (Jeg mener i øvrigt der er glukosesirup i Summerbirds marcipan, men de siger, at den er majsbaseret og dermed glutenfri. Så lad dig ikke afskrække af deklarationen, hvis du ønsker en glutenfri kransekage).
Ellers står nytårsmenuen på grillet hummer med hjemmerørt kryddersmør og en lille salat til forret. Hovedretten bliver lammemørbrad med rødvinssauce med rosmarin og timian, bagte rodfrugter (knoldselleri, søde kartofler og pastinak) samt en salat af spinat og rucola med bagte gule beder, pomelo og sukker/lime-brændte valnødder. Desserten står på creme brûlée og dertil ananas vendt med passionfrugt og myntesukker.  Mums, jeg glæder mig allerede!!
God fornøjelse til alle jer, der også har gang i madforberedelserne til i morgen. Jeg håber, alle madprojekterne lykkes:-) Og så vil jeg selvfølgelig også ønske et rigtig godt nytår. Håber I kommer godt ind i det og at 2015 bliver et fantastisk år med masser af glæde… og lækker mad! Jeg håber, jeg fortsat kan få lov til at være med til at inspirere. GODT NYTÅR – vi høres i 2015!
Kransekage3

Jeg brugte Blomsterbergs opskrift på kransekage. I stedet for en trekantet tylle, brugte jeg en stjerneformet tylle, sprøjtede kransekagemassen ud på en plade med bagepapir og rørte derefter ikke mere ved dem. Jeg sprang glasuren over og brugte i stedet glutenfri 70% chokolade til at dyppe toppene i. Husk at smelte 2/3 af chokoladen over vandbad til en temperatur på max. 42 grader og hak derefter den resterende chokolade og rør den i det smeltede, så chokoladen opnår den rette temperatur til at dyppe kransekagetoppene i.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?