Græskarcitronkage - Vayuna
Menu
Kager

Græskarcitronkage

Graeskarcitronkage Graeskarcitronkage1
Mere med græskar… det lovede jeg jo:-) Denne gang er det lidt til den søde tand. Forleden fik jeg nemlig en bog om græskar af en sød én, der åbenbart har opdaget, hvor vild jeg er med de sunde frugter. Den har jeg læst flittigt i og er blevet klogere på de mange forskellige typer af græskar, der findes – nogle af dem skal helt sikkert dyrkes en gang, når pladsen er til det – og er blevet inspireret af nogle lækre opskrifter. Første opskrift jeg kastede mig over at prøve, var en skærekage med græskar og citron, men som sædvanlig har jeg lavet opskriften lidt om – i dette tilfælde mest for at gøre den glutenfri. Kagen har en letkrydret og syrlig smag og er ikke voldsomt sød. Tilgengæld kan man tilføre ekstra sødt ved at lægge glasur på kagen.
Hvis man er ligeså vild med græskar som jeg, kan jeg klart anbefale bogen, som hedder “Smagen af Græskar“. Den er hyggelig læsning og god inspiration. Og hvad er så mere oplagt end at gå i gang med at bage en kage med græskar her på dagen for Halloween…

Her kommer opskriften på græskar/citronkagen:

200 G GRÆSKAR, JEG BRUGTE HOKKAIDO
SAFT OG REVET SKAL AF 2 ØKOLOGISKE CITRONER
3 ÆG
170 G SUKKER
75 G REVET MARCIPAN
50 G VALNØDDER BLENDET TIL MEL
100 G FULDKORNSRISMEL (kan erstattes med ca. 130 g hvedemel, hvis man kan tåle gluten – i så fald undlades også fiberhusk)
2 SPSK KOKOSFIBER
2 TSK FIBERHUSK
1 TSK BAGEPULVER
1 TSK NATRON
1 DL YOGHURT

GLASUR, HVIS DET SKAL VÆRE LIDT EKSTRA SØDT:
150 G FLØDEOST NATUREL
REVET SKAL OG SAFT AF 1 CITRON
FLORMELIS RØRES I TIL GLASUREN HAR EN PASSENDE KONSISTENS

Rens græskarret ved at skære skallen af og fjerne kødet. Skær det i små terne. Riv skallen af citronerne og sæt den til side – undgå at få den hvide del med, da det gør kagen for bitter. Pres saften ud af citronerne og kog græskarret i saften ved svag varme under låg i ca. 20 minutter. Pisk herefter græskarret til mos med et piskeris og lad det køle af. Rør citronskallen i mosen.
Pisk æg og sukker hvidt sammen til det bliver hvidt. Riv marcipanen og bland den i æggemassen sammen med de blendede valnødder. Bland græskarmosen i og pisk til sidst det hele sammen med mel, kokosfiber, fiberhusk, bagepulver, natron og yoghurt.

Smør en form – jeg brugte en aflang form på 36×10 cm men en springform på ca. 26 cm kan fint bruges – med smør eller olie og hæld dejen i. Bag kagen på midterste rille ved 200 grader (ikke varmluft) i 20-25 min.

Når kagen er afkølet røres glasuren sammen og fordeles ovenpå kagen.

Graeskarcitronkage2

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?