Menu
Aftensmad

Græskarsuppe

Så går den ikke længere!!! Nu har juleferien varet længe nok for mit vedkommende. Jeg har for første gang holdt jul her i mit hjem og stået for julemiddagen, (det var en stor succes), og har efterfølgende været i Jylland og hygge med familie og venner.  Så tiden er fløjet af sted og selvom det ikke er fordi, der har manglet fokus på mad de seneste par uger, har jeg ikke haft mange øjeblikke til at tænke på bloggen. Det skal dog være slut. Nu har vi taget hul på 2014, så nu skal der for alvor sparkes gang i PureFoodPassion! Og iøvrigt – GODT NYTÅR! 🙂

Jeg har reddet mig en forkølelse henover jul og nytår, så idag besluttede jeg mig for, at det ville være på sin plads at lave en rigtig god sund suppe, der måske kunne skubbe helbredet lidt i den rigtige retning. Valget faldt på en græskarsuppe af Hokkaido græskar –  fordi det er i sæson, fordi det indeholder en masse sunde og energigivende næringsstoffer som B- og C-vitamin, folat, calcium, kalium, magnesium og fibre og så selvfølgelig fordi det er super nemt! Jeg har iøvrigt hjemmelavet hønsefond liggende i portioner i fryseren, så det gjorde selvfølgelig også suppen ekstra nem og sund. Opskriften på fond’en deler jeg en af de nærmeste dage.
graeskarsuppe
Her kommer først opskriften på græskarsuppen. Den giver 4-6 portioner:

1 Hokkaido græskar (ca. 600 g når det er renset og skåret ud)
200 g Knoldselleri (skrællet og renset vægt)
2 tsk kokosolie (brug en slags, der ikke lugter af kokos, når den varmes)
1 tsk stødt chili
ca. 2 cm frisk ingefær (ca. 3-4 g) skrællet og hakket fint
1 dl vand
5 dl hønsefond
Saften af en halv citron
3/4 dl fløde (laktosefri) – fløden kan udelades, men giver en dejlig cremet smag og gør at suppen mætter lidt mere
ca. 1/2 tsk fint revet muskatnød
havsalt
Græskarkerner til pynt

Skær græskarret over og fjern kernerne. Skær derefter skrællen af både græskar og knoldselleri og del dem i mindre tern. Smelt kokosolien i en gryde og svits græskar, knoldselleri, ingefær og stødt chili i olien. Tilsæt 1 dl vand, hønsefond og citronsaft og lad det koge i ca. 20 minutter til grøntsagerne er møre. Blend herfter suppen – jeg bruger en stavblender, så det kan gøres direkte i gryden. Når suppen er blendet jævn sættes den tilbage på blusset og der tilsættes revet muskatnød og fløde (hvis man ønsker det). Det kan også være, det skal tilsættes lidt mere vand for at suppen ikke bliver alt for tyk. Smag til med havsalt.
Servér suppen med græskarker, der er ristet hurtigt på en pande med lidt havsalt.

Tip:
For at få mere protein i suppen, så den mætter mere, tilsatte jeg også lidt hønsekød i stykker. Jeg har små portioner af 150 g liggende i fryseren, fra da jeg kogte den tidligere omtalte hønsefond. Det er super nemt lige at tage ud af frysere og varme sammen med suppen de sidste 5 minutter.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?