Grønkålssalat - Vayuna
Menu
Salater

Grønkålssalat

Da jeg forleden var ude på Krogagergård for at købe kød, endte jeg jo også med at købe lidt af deres friske grøntsager med hjem. Jeg købte bl.a. grønkål, både den almindelige grønne men også en rød variant. Begge slags så vildt lækre og vitaminrige ud – helt perfekte til en nem vintersalat med grønkål. Så det står på menuen i aften sammen med citron/rosmarin marineret kyllingebryst, som jeg tilbereder i ovnen ved siden af lidt knoldsellerifritter. Nemt, men det smager fantastisk. -Og hvis der er rester, bliver de helt sikkert brugt til madpakken imorgen.

Groenkaalssalat

Hvis man bruger salaten som tilbehør rækker nedenstående opskrift til ca. 4 personer.

Ca. 200 g grønkål (efter stokkene er fjernet)
2 æbler
50 g valnødder
(jeg skærer indimellem også lidt gulerødder helt tyndt på et mandolinjern og blander i, hvis jeg vil have lidt flere grøntsager i salaten)

Dressing:
Saften af en halv citron
2 tsk dijonsennep
1 tsk ahornsirup
2 spsk koldpresset økologisk olivenolie
salt & peber

Skær stokkene fra grønkålen og skær buketterne i mindre stykker. Skyl grønkålen grundigt, inden den fordeles på et fad eller i en skål. Hak valnødderne groft. Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tynde både. Fordel valnødder og æbler ud over grønkålen. Bland alle ingredienser til dressingen sammen og hæld den ud over salaten.
Servér salaten til f.eks. kylling, oksekød, risotto, quinotto eller brug den til madpakken. Den passer til rigtig mange ting og grønkål er en god kilde til både jern, kalcium, A-, B- og C-vitamin, så sørg for at bruge det flittigt i vinter.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?