Sunde grøntsagsrösti - Vayuna
Menu
Frokost / Tilbehør

Sunde grøntsagsrösti

Jeg elsker at finde på alternative måder at få en masse grøntsager på og har længe tænkt på, at jeg ville forsøge mig med hjemmelavede rösti. Jeg ville gerne lave en ekstra sund og nærende variant ved at supplere kartoflerne med forskellige grøntsager. Det fik jeg endelig gjort alvor af igår. Det viste sig, som jeg havde håbet, at være et rigtig lækkert alternativ, der kan bruges både som tilbehør til aftensmaden, som morgenmad, til brunch eller kolde på madpakken.
Jeg havde squash, gulerødder og kartofler liggende, så det blev grundingredienserne i mine rösti denne gang. Det gik ret nemt med at lave dem. Grøntsagerne skal selvfølgelig lige skrælles og rives, men det er der jo ikke noget svært i…. der skal bare sættes lidt tid af til det. Hvis man er så heldig at have en foodprocesser eller lignende med et råkostjern, er det jo klaret i et snuptag. Jeg brugte dog håndkraft, og det gik altså også ret hurtigt. Næste gang jeg skal lave rösti, vil jeg lave en ekstra stor portion, så jeg kan fryse nogle af dem ned. Det er jeg overbevist om sagtens kan lade sig gøre. Så har jeg nemt og sundt tilbehør klar til en dag, hvor madlavningen skal gå lidt stærkt.
Igår serverede jeg de glutenfri rösti med avocadocreme til en hakkebøf. Simpelt, men lækkert!
Groentsagsrosti

Groentsagsrosti1

Opskriften giver ca. 10 rösti (8 cm i diameter og 1 cm tykke)

225 g gulerødder (skrællet vægt)
1 squash
400 g kartofler (skrællet vægt)
1 løg
en håndfuld bredbladet persille (svarer til ca. 2 spsk, når det er hakket fint)
2 æg
1 dl quinoamel (kan erstattes med hvede- spelt eller anden meltype, hvis de ikke behøver være glutenfri)
1 1/2 tsk havsalt
friskkværnet peber
kokosolie eller smør og olivenolie til stegning

Skræl gulerødder og kartofler. Riv grøntsagerne på et råkostjern. Læg de revne gulerødder, squash og kartofler på midten af et viskestykke, vikl det omkring grøntsagerne og vrid så meget væde som muligt ud af dem. Det er vigtigt at bruge et klæde, da det ikke er muligt at presse tilstrækkeligt meget væske ud i hænderne alene. Pisk æggene sammen, bland salt, peber og finthakket bredbladet persille i og rør det herefter sammen med grøntsagerne. Riv løget ned i blandingen og tilsæt til sidst melet.
Smelt lidt kokosolie på panden og saml kugler af grøntsagsblandingen med hænderne og tryk dem ud på panden, så den bliver ca. 1 cm tyk og 8 cm i diameter. Steg dem i ca. 3 minutter på hver side og bag dem herefter videre i ovnen ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter.
Hvis jeg skal fryse rösti’ene ned, vil jeg nøjes med at stege dem, lade dem køle af og derefter fryse dem ned. Når de så skal bruges vil lægge dem i ovnen direkte fra fryseren og varme dem i 25-30 min.

 

 

2 Kommentarer

 • Ditte
  juni 6, 2019 at 4:26 pm

  Hvornår skal melen i ?

  Svar
  • Hanne Rye Petersen
   juni 10, 2019 at 11:05 am

   Ja, det har jeg da glemt at skrive, kan jeg godt se… Det rører jeg i lige efter æg og krydderier:-)

   Svar

Har du noget på hjerte?