Menu
Desserter / Kager

Hindbærdrøm

Hindbaerkage
Så er det kagetid igen her på bloggen! I fredags var det nemlig min fødselsdag og i den anledning skulle der selvfølgelig lidt kage til. Jeg havde lyst til en lidt sommerlig en af slagsen og da jeg for nylig var forbi SimpleRaw på Vesterbro i København – hvor de i øvrigt serverer rigtig lækker raw food – var jeg blevet inspireret af at kigge på en af deres desserter i kølemontren. En lyserød hindbærdrøm af en slags. Jeg har ingen anelse om, hvad der er i deres hindbærkage, men synet af den gav mig lyst til at kaste mig ud i af lave min egen version. Lige præcis som jeg tænkte, at jeg selv ville kunne lide den. Så det gjorde jeg og resultatet blev virkelig godt. Den bestod af en nøddebund, et lag hindbærmousse og et lag hvid chokolade-/hyldeblomstmousse. En rigtig dejlig og frisk kage, som er helt perfekt lige nu, hvor der er masser af danske hindbær at få overalt. Kagen kom med på sejltur og blev nydt på en lille picnic i skønt vejr på Trekroner Fortet. Rigtig dejlig måde at fejre fødselsdag på! Se min opskrift nedenfor.

Hindbaer3

Bund:
80 g quinoflager (erstat evt. med havregryn og knus disse efter de er ristet)
100 g valnødder
1 tsk kokosolie
3 spsk ahornsirup
75 g kokosolie

Grundmasse:
2 æg
100 g rørsukker
200 g flødeost naturel (laktosefri)
1 dl yoghurt  naturel (laktosefri)
1 1/2 dl piskefløde (laktosefri)

Hindbærmousse:
200 g hindbær (friske eller frosne)
40 g rørsukker
saften af 1/2 citron
kornene fra 1/2 stang vanille
3 blade husblas

Hvid chokolade-/hyldeblomstmousse:
100 g hvid chokolade (husk at tjekke om den er glutenfri)
1/2 dl piskefløde
kornene fra 1/2 vanillestang
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
3 blade husblas

Start med at lægge de 2 x 3 blade husblas i blød i to skåle med koldt vand.

Hak valnødderne og bland dem med quinoaflagerne. Smelt 1 tsk kokosolie på en pande og rist nøddeblandingen i ahornsirup i ca. 5 minutter til den er let gylden. Hæld herefter blandingen over i en skål og bland med smeltet kokosolie. Tryk massen ud i en springform (evt. med bagepapir i bunden) og stil den på køl.

Bland hindbær, rørsukker, citronsaft og vanillekorn i en gryde og bring det i kog. Når hindbærrene er kogt helt ud tages gryden af og hindbærmassen hældes/presses gennem en si, så man får en pure uden kerner. Klem vandet fra de 3 blade husblas og bland det i pureen. Rør godt til husblassen er opløst (blend evt. kort, hvis det er nødvendigt). Stil hindbærpureen på køl.

Smelt den hvide chokolade over vandbad sammen med piskefløden. Tilsæt vanillekorn og hyldeblomstsaft. Rør godt rundt og sørg for at massen er varm inden husblassen klemmes for vand og blandes i chokoladeblandingen. Rør godt til husblassen er opløst. Stil chokoladecremen på køl.

Skil æggeblommerne fra hviderne og gem hviderne i en skål. Pisk blommerne med sukkeret til en lys masse. Pisk flødeost og yoghurt i. Til sidst piskes fløden til en stiv skum, som vendes sammen med de andre ingredienser. Bland den ene halvdel af grundmassen sammen med hindbærpureen og den anden halvdel sammen med chokoladecremen. Tilsæt evt. lidt af hindbærcremen til chokoladecremen, hvis du ønsker en let lyserød farve på den del af kagen – det synes jeg, ser meget fint ud. Pisk til sidst æggehviderne stive, del dem i to lige store dele og vend dem med de to cremer til henholdsvis hindbærmousse og chokolade-/hyldeblomstmousse. Stil chokolademoussen på køl.

Tag bunden ud fra køleskabet. Fór siderne i springformen med konditorplast (eller brug en plasticlomme, som du klipper op og vasker – det fungerer ligeså fint) og hæld hindbærmoussen på bunden. Stil kagen på køl. Efter et par timer, når chokolademoussen er begyndt at blive tykkere og hindbærmoussen er stivnet, fordeles chokolademoussen ud over kagen. Lad herefter kagen stå på køl til den er helt fast, gerne til dagen efter. Servér kagen kold.

(Obs: Hvis kagen serveres kold, passer det fint med 3 blade husblas i hvert lag, men kommer den til at stå nogle timer i varmen, kan man overveje at bruge 1/2 til et helt blad husblas mere pr. lag for at sikre, at den forbliver fast).

 

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?