Hirsequinoagrød med chiafrø - Vayuna
Menu
Morgenmad

Hirsequinoagrød med chiafrø

Hirsequinoagroed1
På de travle morgener ender jeg ofte med at spise grød til morgenmad. Det er ret nemt og hurtigt at lave, og så smager det rigtig dejligt og mætter godt. En variant, som jeg er forfalden til for tiden, er denne sunde og smagfulde glutenfri morgengrød, hvor grundingredienserne er hirse og quinoa. Størstedelen af den hirse, jeg bruger i grøden, er hel hirse. Fiberindholdet i hel hirse er højere end i hirseflager, og derudover når den ikke at koge helt ud under tilberedningen, og det giver grøden et dejligt “bid”. Jeg tilsætter også chiafrø, for at få ekstra kostfibre og sunde fedtstoffer – især omega 3 – samt knuste fennikelfrø og tørrede tranebær, fordi det giver en dejlig smag og lidt sødme til grøden. Jeg laver en stor blanding af de forskellige ingredienser, som jeg gemmer i et glas, så det altid er nemt at lave en portion hirseqinoagrød.

HirsequinoagroedHirsequinoagroed2
Opskriften på min grødblanding giver 11 portioner færdig grød. Det er nemlig lige den mængde, der kan være i mit opbevaringsglas. Jeg bruger følgende:

4 dl hel hirse
2 dl hirseflager
4 dl quinoaflager
1 dl chiafrø
2 tsk fennikelfrø
100 g tørrede tranebær

Skyl den hele hirse godt, så bitterstofferne fjernes, hæld vandet fra og lad hirsen tørre. Knus fennikelfrøene i en morter. Bland alle ingredienserne sammen og opbevar dem i et glas med låg.

Til én portion grød bruger jeg:

1 dl af ovenstående grødblanding
4 dl vand (erstat evt. 1-2 dl med mælk/kokosmælk/rismælk eller anden type mælk)
lidt havsalt

Hæld ingredienserne i en gryde og bring det i kog under jævnlig omrøring. Lad grøden koge i 5-10 minutter til væsken er optaget og grøden har en passende konsistens. Hæld grøden over i en tallerken/morgenmadsskål og lad den hvile 5 minutter, inden den serveres. Drys evt. med lidt frisk frugt, tørrede bananstykker eller hakkede mandler/nødder. Det smager også dejligt med en anelse ahornsirup hældt ud over grøden.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?