Hjemmelavet marmelade - Vayuna
Menu
Tilbehør

Hjemmelavet marmelade

Marmelade er en af de nemmeste ting at lave selv. Det tager ingen tid, og det er meget begrænset, hvad man skal bruge af ingredienser – eller i hvert fald behøver at bruge. En af de store fordele ved at lave sin marmelade selv er, at man kan skrue lidt ned for sukkerindholdet og op for frugtmængden i forhold til det, man køber i butikkerne. Derudover kan man jo lave marmeladen med lige de ingredienser, man synes, er lækre. Idag lavede jeg et glas hindbærmarmelade med lakrids og et glas traditionelt blåbærmarmelade. De blev begge rigtig gode og det tog vel kun ca. 20 minutter. Det er da lige til at overskue på en søndag, hvor det alligevel er så koldt ude, at det er hyggeligst at blive inde i sin hule størstedelen af tiden. Hvis man alligevel bevæger sig ud i kulden, kan man jo så glæde sig til et stykke lunt brød med dejlig hjemmelavet marmelade på, når man kommer ind i varmen igen. Det er slet ikke tosset.
Opskrifterne på de to marmelader kommer her.

hindbaermarmelade

Hindbærmarmelade med lakrids

300 g hindbær, gerne frosne
100 g rørsukker
1/2 vanillestang
1/2 tsk lakridspulver

Hæld hindbærrene i en gryde og varm dem langsomt op. Tilsæt sukker og lad det smelte. Rør herefter lakridspulveret og kornene fra vanillestangen i. Lad marmeladen koge for svag varme i ca. 10-15 min til den har fået en lidt tykkere konsistens. Kog gerne vanillestangen med. Tilsæt en anelse atamon, hvis du vil give marmeladen lidt længere holdbarhed. Hæld marmeladen på et skoldet glas og luk låget, mens marmeladen stadig er varm.

Blåbærmarmelade

300 g blåbær, gerne frosne
100 g rørsukker
saften af 1 limefrugt 

Hæld blåbærrene i en gryde og varm dem langsomt op. Tilsæt sukkeret og limesaften. Når sukkeret er smeltet og marmeladen koger, skrues ned og marmeladen koger videre for svag varme i ca. 10-15 minutter til den har fået en lidt tykkere konsistens. Tilsæt en anelse atamon, hvis du vil give marmeladen lidt længere holdbarhed. Hæld marmeladen på et skoldet glas og luk låget, mens marmeladen stadig er varm.

Hindbaerogblaabaermarmelade

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?