Hybenmarmelade med mynte - Vayuna
Menu
Tilbehør

Hybenmarmelade med mynte

Hybenmarmelade Hybenmarmelade1
Jeg sluttede min sommerferie af i sidste uge med en dejlig tur til Bornholm, hvor vi boede lige ved fantastiske Melsted Strand. Det sted har en helt speciel plads i mit hjerte – det er utroligt smukt og fredfyldt samtidig med, at det har noget af den råhed, som også præger den bornholmske natur. Havets brusen når det rammer klipperne og et uendeligt blåt hav, hvor Christiansø anes i horisonten. Så bliver det ikke meget bedre…. Og lige dér på Melsted Strand var der flere hybenbuske, der bugnede af modne hyben, som jeg selvfølgelig ikke kunne holde fingrene fra. Så da vi kom hjem, lavede jeg en dejlig hybenmarmelade, hvor jeg også tilsatte mynte for at give den lidt friskhed. Jeg er godt tilfreds med resultatet og vil drømme mig tilbage til Bornholm, hver gang jeg spiser lidt af marmeladen:-) Hvis du også er til hybenmarmelade, kan jeg kun anbefale dig at komme afsted til stranden og plukke lidt af den lækre frugt, som er sprængfyldt med c-vitamin. De tager lidt tid at gøre rent, men jeg synes, det er alt arbejdet værd.
Hybenmarmelade2
Og det var så her, jeg plukkede mine hyben:
Melsted hyben

CA. 600 G RENGJORTE HYBENSKALLER (DE FYLDTE NÆSTEN EN 4 LITERS FRYSEPOSE INDEN, JEG RENSEDE DEM)
SKAL OG SAFT FRA EN ØKOLOGISK CITRON
3 DL VAND
EN STOR HÅNDFULD MYNTEBLADE
275 G RØRSUKKER

Rengør hyben ved at skære stilken af, skære dem midt igennem og fjerne kernerne, så du har fine rene hybenskaller tilbage. Skær skallerne i lidt mindre stykker og kog dem med finthakkede mynteblade, citronsaft og fintrevet skal i vandet i 30-45 minutter til de er kogt møre. Tilsæt derefter sukkeret og lad det koge med i et par minutter, til det er opløst. Skold dine glas og skyld dem eventuelt i lidt atamon, hvis holdbarheden på marmeladen skal forlænges. Hæld marmeladen på glassene og lad den afkøle. Servér f.eks. til lækkert friskbagt brød eller til ost.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?