Hvis man helst ikke vil spise for meget sukker, skal man nok stoppe med at læse nu…. For dette indlæg er helt klart henvendt til den søde tand! Sådan én har jeg helt sikkert indimellem, og så er det jo rart at have lidt godt at putte i den. Har I det ikke også sådan?! Hvis I har, kan dette måske være et input til lidt indehygge i løbet af weekenden.
Jeg var i New York i efteråret, og der smagte jeg nogle skønne glutenfri ingefærcookies, som jeg blev helt vild med. Lige siden har jeg villet prøve, om jeg kunne bage nogle lignende. Det er så prøvet nu, og de blev lige, som jeg havde ønsket mig. Jeg er tilhænger af stort set alt, hvad der er ingefær og elsker den lidt skarpe men friske smag – og så er det jo bare super sundt. Hov, tænkt at jeg kunne få nævnt ‘sundt’ i dette indlæg….. Jeg tilføjede lidt hvid chokolade til cookies’ne, da jeg regnede med det ville give en god kontrast til ingefærsmagen. Det gjorde det helt sikkert også. Derudover er det lækkert med chokoladestykker i cookies, det er dog ikke et must i disse (husk at være opmærksom på at finde en variant, som er fri for gluten og laktose, hvis du ikke kan tåle det). Jeg var lige ved at glemme at skrive, at cookies’ne selvfølgelig er glutenfri, men vil man lave dem med hvedemel, kan man selvfølgelig sagtens gøre det.
I kan se opskriften nedenfor – og så mangler jeg vist bare at ønske en dejlig fredag aften i et sneklædt Danmark!
Til ca. 18 cookies skal bruges:
Ingefærsukker:
50 g skrællet ingefær
1 dl rørsukker
1 dl vand
150 g brun farin
75 g rørsukker
175 g smør
1 stort æg
100 g quinoamel
100 g fuldkorns rismel
Korn af 1 vanillestang
1 tsk bagepulver
Evt. 70-100 g hvid chokolade hakket i stykker
(hvis man ønsker at bage med hvedemel, ville jeg erstatte quinoa- og rismel med 250 g hvedemel)
Start med at skære den skrællede ingefær i meget tynde skiver, og skær derefter skiverne i mindre tern. Hæld sukker, ingefær og vand i en gryde (gerne én med belægning), sæt den på blusset og lad sukkeret smelte. Lad blandingen koge for svag varme i 10-15 minutter til en stor del af vandet er fordampet. Når der begynder at komme mange bobler på overfladen, og der så småt danner sig lidt sukker igen, hældes blandingen over i en skål for at køle af. Efterhånden som det køler, bliver det til let faste/tørre sukkerklumper, som kan blendes, så ingefærstykkerne blive findelt. Resultatet er en portion lækker ingefærsukker med kraftig smag.
Rør brunfarin, rørsukker og smør i tern sammen med en håndmixer eller i en røremaskine. Når det er rørt godt sammen tilsættes ingefærsukkeret og der røres igen. Rør herefter ægget i. Bland mel, bagepulver og vanillekorn godt sammen i en separat skål. Sørg for at vanillen er godt fordelt. Det kræver måske, at man bruger fingrene. Tilsæt lidt efter lidt melblandingen til de øvrige ingredienser og rør godt. Til sidst vendes den hvide chokolade i. Dejen fordeles i 18 klumper på bagepapir (ca. 4 cm i diameter og 2-3 cm høje). Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 13-15 minutter. De er meget bløde, når man tager dem ud. Det skal de være, hvis man gerne, vil have den rigtige cookie-konsistens, hvor de forbliver en anelse bløde indeni.
Ingen kommentarer