It's pumpkin time.... - Vayuna
Menu
Aftensmad

It’s pumpkin time….

Groed med graeskar
… og jeg er VILD med de flotte farvestrålende frugter! Jo, den er go’ nok – græskar er en frugt. En sund og næringsrig frugt, der på grund af et højt vandindhold indeholder få kalorier, men til gengæld indholder både en stor mængde fibre, beta-caroten, B- og C-vitamin, folat, calcium, kalium og magnesium. Så der er ingen grund til ikke, at spise masser af græskar nu og de næste måneder, hvor den er i sæson. Slet ikke når de også smager så dejligt. Hvad skal man så bruge de flotte orange frugter til  – altså udover at lave lygtehuse, der kan skabe hygge foran døren op til halloween? Jeg har tidligere delt opskrifter på græskarsuppe, pizza med græskar og græskarlasagne. De sidste uger har jeg forsøgt mig med lidt forskelligt nyt med græskar, og det vil jeg selvfølgelig også gerne del med jer.Groed med graeskar1
Første opskrift er på en super nem og hurtig aftensmad; boghvede- og quinoagrød toppet med grillet Hokkaido græskar. Grøden er en hurtigere og mere næringsrig udgave af en traditionel risotto. Den er selvfølgelig glutenfri og derudover har den, især pga. quinoaen, et højt fiber og proteinindhold og færre kulhydrater end eksempelvis en risotto lavet på ris. Den er som sagt hurtig at lave og kan vel tilberedes på et kvarters tid, hvis man er lidt kvik til at rengøre og skære græskarret i skiver.

BOGHVEDE-/QUINOAGRØD MED GRILLET HOKKAIDO GRÆSKAR:
Til 2 portioner/skåle grød (øg mængderne lidt, hvis det er den store sult, der gør sig gældende):
1 DL HELE BOGHVEDEKERNER
1 DL QUINOAFLAGER/QUINOTTOFLAGER
6 DL VAND (hvis du vil give grøden endnu mere smag, kan du erstatte vand med boullion/fond)
HAVSALT & PEBER
50 G FINTREVET PARMESAN

CA. 300 G HOKKAIDO GRÆSKAR, RENSET VÆGT
CA 1 SPSK GOD OLIVENOLIE
REVET MUSKATNØD

EVT. GRÆSKARKERNER SOM RISTES ET PAR MINUTTER I LIDT SALT PÅ EN VARM PANDE

Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Start med at gøre græskarret klar ved at fjerne kerner og kød og skære skrællen af. Skær det herefter i tynde skiver (2-3 mm), vend skiverne i olien og fordel dem på et stykke bagepapir. Riv lidt muskatnød udover græskarskiverne og bag dem i ovnen i ca. 10 min. Slut evt. af med lidt grill, hvis du vil gøre græskarret ekstra sprødt.
Mens græskarskiverne bager i ovnen hældes boghvede, quinoa og vand i en gryde. Det bringes i kog og koger ca. 10 min eller til det er blevet til en letflydende grød. Boghvedekernerne må gerne have lidt bid, og konsistensen på grøden må gerne være lidt mere flydende, end man ønsker for slutresultatet. Til sidst tilsættes nemlig den fintrevne parmesan, som får grøden til at tykne. Smag til med havsalt og peber.

Servér grøden med græskarskiverne, de ristede græskarkerner og eventuelt lidt ekstra revet parmesan.Groed med graeskar2

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?