Kartoffelpizza - Vayuna
Menu
Aftensmad / Hjemmelavet fastfood

Kartoffelpizza

Jeg elsker pizza, men efter jeg stoppede med at spise gluten for omkring 3 år siden, har jeg måttet gå udenom pizzariaernes velduftende pizzaer. Selvom duften indimellem kan være super lokkende, gør det mig faktisk ikke rigtig noget længere. Jeg laver nemlig pizzaerne selv – ret ofte faktisk 😉 – og synes, at de er mindst ligeså lækre og smagfulde… og så er de samtidig en hel del sundere.

En af mine favoritter er en simpel men alligevel ret smagfuld pizza med kartoffel og rosmarin. Den passer perfekt til de kødfri dage, og så er den hurtig og nem at lave. Jeg bruger FLATTIE melblandingen til bunden og har netop udviklet denne blanding for, at det kan være nemt at lave en pizzabund, som er sprød, sund og fuld af smag.

Til kartoffelpizzaen bruger jeg:

1/2 FLATTIE blanding  (jeg plejer at lave hele blandingen og enten fryse den ene bund eller bare lave det hele på én gang afhængig af, hvor mange vi er til at spise)
Ca. 100 g mascarpone
3-4 mellemstørrelse kartofler
Frisk eller tørret rosmarin
Salt & peber
100 g revet gouda (eller anden revet ost)

Skræl kartoflerne – eller nøjes med at vaske dem, hvis det er de dejlige nye danske kartofler, du bruger. Skær dem i tynde skiver og lad dem trække i en skål med vand i minimum den tid det tager at lave pizzabunden, gerne lidt længere. Det gøres for at trække stivelse ud af kartoflerne, så de har nemmere ved at blive sprøde i ovnen.
Følg opskriften på FLATTIE blandingen. Efter bunden er bagt 1. gang uden fyld, smøres mascarponen ud over pizzaen i et jævnt lag. Herefter fordeles kartoflerne over bunden. Drys gavmildt med hakket rosmarin, salt og peber. Bag pizzaen færdig i ca. 15 minutter ved 200 grader. Når der er ca. 1 minut tilbage af bagetiden fordeles den revne gouda over pizzaen. Servér med det samme – og gerne med en sprød simpel salat til, f.eks frisk spinat, nye danske cherrytomater og grønne asparges.

Du kan købe FLATTIE her.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?