Kartoffeltortilla - Vayuna
Menu
Frokost / Morgenmad

Kartoffeltortilla

Kartoffeltortilla

I weekenden er der som regel lidt bedre tid til at lave morgenmad og hygge med den, så dér kunne denne kartoffeltortilla passende være noget at forkæle sin familie og sig selv med. Jeg lavede den her til morgen, og det tager ikke mange minutter at bikse den sammen, men der skal lige sættes en lille halv times tid af til at bage den. Så kan man jo lave kaffe og dække bord og sådan, mens den bager. Den smager dejligt, mætter godt og er et nemt alternativ til en morgenmad uden brød og korn. Jeg servede den med bacon, tomat og lidt stenalderbrød til. Og så sneg der sig faktisk også en klat ketchup op på tallerkenen. Det kan være, du skal prøve kartoffeltortillaen imorgen? I så fald kan du finde opskriften under billederne. Tortillaen kunne også sagtens laves til en nem frokost med f.eks. en salat til og eventuelle rester kan bruges til madpakke eller til morgenmad en dag, hvor tingene skal gå lidt hurtigere.

Kartoffeltortilla1

Kartoffeltortilla2

Opskrift til 3-4 personer:

Ca. 150 g kartofler
4 æg
1/2 dl piskefløde (laktosefri)
60 g revet ost (kan undlades men giver en god smag og konsistens)
1 tsk salt
Lidt peber
1/4 tsk stødt chili
1/2 tsk stødt muskatnød
Lidt olivenolie til at smøre fadet

Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver. Pisk æg, fløde, revet ost og krydderier sammen. Smør et fad – mit var 17 x 17 cm. – med olie og hæld en smule af æggeblandingen ud i bunden. Læg et lag kartofler ud over, hæld lidt mere af æggeblandingen over og derefter kartofler igen. Fortsæt på denne måde til kartofler og æggeblanding er brugt. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter. Mærk efter med en gaffel om kartoflerne er blevet møre, inden tortillaen tages ud.
Jeg lagde bacon i ovnen på en rist, samtidig med at jeg satte tortillaen ind. Husk at placere en plade med bagepapir under risten til at opsamle det overskydende fedt. Baconen er sprød efter ca. 20-25 minutter. Tag det ud af ovnen og læg det på et stykke køkkenrulle, så det kan suge det sidste overskydende fedt, mens tortillaen bager færdig.
Servér med tomat, bønner eller lidt andet grønt og evt. et stykke stenalderbrød eller rugbrød. Drys med lidt friskhakket bredbladet persille, purløg eller toppen af forårsløg.

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?