Menu
Råvarer

Kød direkte fra gården

I formiddag kørte jeg på en lille udflugt til en gårdbutik i nærheden af Ringsted. Jeg undersøgte for lidt tid siden, om der ligger nogle gårde i nærheden af København, som sælger økologisk kød til rimelige priser og stødte i den forbindelse på Krogagergård. Jeg læste om gården og deres produkter på hjemmesidem www.krogagergard.dk og besluttede ret hurtigt, at dér måtte jeg ud en dag. Det blev altså i dag.
Der er flere årsager til, at jeg gerne ville finde en gård, hvor jeg kan købe okse- og svinekød. Jeg læste for nylig en artikel i Søndagsavisen om, hvordan mange supermarkeder og slagterbutikker behandler kød. Hvordan det pakkes om op til 5 gange, og man derfor ofte køber kød, som er langt fra frisk, når man finder det i kølemontrene. Når man kører ud til en gård, hvor man ser råvarerne og kødet blive hakket, når du bestiller det, er der ingen tvivl om, at det er friskt. Desuden kan man få lov til at se, hvordan dyrene har det, hvis man skulle have lyst til det. En anden årsag er, at jeg godt kan lide altid at have lækkert kød liggende i fryseren, så det er nemt at lave et måltid af gode råvarer uden, at man skal ud at handle. Sidst men ikke mindst kan det indimellem være svært at finde økologisk kød i butikkerne til rimelige priser. -Og jeg synes faktisk at priserne er rimelige hos Krogagergård. Jeg betalte eksempelvis 44 kr. pr. 500 gram hakket øksekød med max. 8% fedt (prisen var det samme for hakket svinekød).
Krogagergaardindkoeb

Krogagergård ligger for enden af en meget lang og snoet vej. Et rigtig hyggeligt og fredfyldt sted, hvor der vist ikke er nogen chance for, at dyrene kan blive stressede. Fårene på marken så i hvert fald yderst tilfredse ud. Det regnede rigtig meget idag, så jeg var ikke rundt og besøge de andre dyr, selvom jeg fik tilbuddet.
Gårdbutikken bød på masser af lækre sager. Udover kød – som både kunne fås fersk og på frost – var der også friske grøntsager, æg, økologisk mel, vin og meget andet. Der var smagsprøver på flere af de hjemmelavede pølser og generelt en super god service fra ejerparret, som selv stod i butikken. Der var rigtig mange ting, der fristede, men jeg måtte begrænse mig, da der jo skulle være plads til det i fryseren. -Og jeg gerne skulle nå at kunne spise de lækre grøntsager, mens de stadig er friske. På billedet ovenfor ses noget af det, jeg kom fra gården med. Det hakkede kød har jeg nu pakket i mindre portioner og lagt i fryseren – pånær lidt af oksekødet, som skal spises som bøffer i aften. Og nuiii, hvor jeg også allerede glæder mig til i morgen tidlig, hvor jeg skal smage det bacon, jeg købte. Det ser simpelthen SÅ lækkert ud.
Krogagergaard

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg besøger Krogagergård. Men skulle man ikke have lyst til eller mulighed for at køre turen derud, kan man bestille deres produkter online og få leveret til det meste af Sjælland. Det er fragtfrit, hvis man køber for over 800 kr. og man kan jo altid bestille sammen med nogle venner, så man kan komme op på en tilstrækkeligt stor bestilling. Bor man i Jylland eller på Fyn, er jeg sikker på, man kan finde noget, der svarer til Krogagergård, hvis man laver lidt research. Del gerne, hvis I kender nogle gode steder, så andre kan få glæde af det. Jeg vil senere skrive et indlæg om Hopballe Mølle lidt uden for Vejle, hvor jeg køber kyllingekød.
Nok om mit gårdbesøg – nu skal der steges bøffer!!

 

Ingen kommentarer

    Har du noget på hjerte?